6.2.14

Υπέρ του αγωγού ΤΑΡ αλλά κατά της χάραξής του ο Μάκης Παπαδόπουλος

«Είμαστε υπέρ του αγωγού, αλλά κατά της σημερινής χάραξης», δήλωσε ο Μάκης Παπαδόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών σχετικά με το θέμα του αγωγού TAP.
«Οφείλουμε να πούμε ότι η διέλευση από τα Τενάγη Φιλίππων και τη Νέα Καρβάλη προκαλεί σοβαρές, μόνιμες και μη αναστρέψιμες βλάβες στην αγροτική περιοχή από την οποία διέρχεται, ιδιαίτερα στον υδροφόρο ορίζοντα  που συντηρεί τη γονιμότητα και τον τυρφώνα  των Τεναγών. Άμεσα κέρδη για τους κατασκευαστές, μόνιμη ζημία για τους αγρότες και για την ελληνική οικονομία. Πρόσθετα αναγορεύει τους κατασκευαστές σε συνδιαχειριστές του κάμπου των Φιλίππων και τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν λόγο για οτιδήποτε σχεδιαστεί για την ανάπτυξη των Τεναγών».
«Πρέπει να κινητοποιηθούμε στο πλευρό των αγροτών - σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος- όχι για να ματαιωθεί το έργο, αλλά για να αλλάξει η χάραξη. Οι συμπεριφορές αυτές των μεγάλων εταιριών δείχνουν περιφρόνηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και των τοπικών κοινωνιών, καταπόντιση βασικών δικαιωμάτων, όπως αυτό της ιδιοκτησίας και αδιαφορία για το περιβάλλον.
Η διέλευση  του αγωγού από οποιαδήποτε αγροτική γη, θα είναι μια ολοκληρωτική οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική καταστροφή, οι συνέπειες της οποίας θα είναι μόνιμες και ανυπολόγιστες. Το συμφέρον του τόπου μας, ταυτίζεται με το συμφέρον των αγροτών. Οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στις Κρηνίδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.