24.2.14

Κώστας Χατζηεμμανουήλ: «Η Θάσος στην πρώτη θέση πανελλαδικά σε έργα του ΕΣΠΑ»

Σε δύο πολύ σημαντικές συναντήσεις που αφορούσαν τα έργα του ΕΣΠΑ συμμετείχε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ στην Κομοτηνή και στην Καβάλα. Με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν στις δυο παραπάνω συναντήσεις ο κ. Χατζηεμμανουήλ δήλωσε τα εξής:
«Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης στην Κομοτηνή με τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ συζητήθηκε η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που εκτελούνται στο νησί της Θάσου, τα οποία εντάχθηκαν και πέτυχαν χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα χάρη στις επίμονες προσπάθειες της παρούσης δημοτικής αρχής και ξεπερνούν τα 50.000.000€.
Στη δεύτερη συνάντηση στην Καβάλα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, της Περιφέρειας και της ΕΕΤΑΑ συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν το Νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Η Θάσος κατεβαίνει στον στίβο της διεκδίκησης χρηματοδότησης έργων από το ΕΣΠΑ, με προτάσεις και μελέτες, έμπειρη και έτοιμη. Στόχος μας μεταξύ πολλών άλλων μέσω του νέου ΕΣΠΑ είναι η ολοκλήρωση του συνόλου των έργων υποδομής, ύδρευσης, αποχέτευσης, οδοποιίας, λιμενικών έργων, διαχείρισης περιβάλλοντος, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α.
Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος, αναπτύσσοντας τον τουρισμό γενικά αλλά και σε ειδικές μορφές (εναλλακτικός, αγροδιατροφικός, τουρισμός υγείας, βιομηχανία πολιτισμού). Δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για την καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
Ο πήχης έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά για τη Θάσο, γιατί έχουμε και όρεξη και γνώση. Ο προγραμματισμός των προτεραιοτήτων της στόχευσης ολοκληρώνεται τον Μάιο. Η επιπολαιότητα, η χαλάρωση, η αδιαφορία, η ελλιπής ενημέρωση, η απειρία, οι μειωμένες αντοχές είναι ασυμβίβαστα με τους υψηλούς στόχους.
Το ΕΣΠΑ τόσο το παλιό, όσο και το νέο είναι προγράμματα απαιτητικά στην υλοποίησή τους. Απαιτούν διεκδίκηση, σοβαρότητα προτάσεων, προσήλωση στην παρακολούθηση της εκτέλεσής τους βήμα, βήμα κάθε στιγμή από την αρχή έως το τέλος, γνώση, εμπειρία, εργώδη προσπάθεια, διαρκείς επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία, τις Διαχειριστικές Αρχές και την Περιφέρεια.
Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθούν επιτυχώς τα μεγάλα έργα και για να μην υποχρεωθεί στην αντίθετη περίπτωση, ο Δήμος να καταβάλλει υπέρογκα ποσά από τα ταμεία του. Εμείς αποδεικνύουμε μέσα από τα έργα μας, την πρωτοφανή κοσμογονία των οποίων ζούμε στο νησί μας τα τελευταία τρία χρόνια, ότι διαθέτουμε τη γνώση, την πείρα, τη βούληση και το όραμα.
Αυτό είναι το αναπτυξιακό μας οπλοστάσιο που μας οδήγησε στην πρώτη θέση πανελλαδικά σε έργα του ΕΣΠΑ και έτσι θα διατηρήσουμε τη θέση αυτή μέχρι το 2020. Αυτή την γνώση, την πείρα και το όραμα αντιπαραθέτουμε στην απραξία και τις άναρθρες κραυγές του παρελθόντος, αλλά και σε μια εκτός τόπου και χρόνου ρητορική και συνθηματολογία που προμηνύει ένα μέλλον νεφελώδες και αβέβαιο για την Θάσο του αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.