24.2.14

«Είναι στο χέρι μας»! Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας

Με εντυπωσιακή συμμετοχή πολιτών και με πανηγυρικό τρόπο εγκρίθηκε η ιδρυτική διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας, η οποία θέτει το πολιτικό πλαίσιο και τη λειτουργική δομή της αυτοδιοικητικής προσπάθειας, στη διάρκεια της 2ης Γενικής Συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 23 Φεβρουαρίου 204, στο θέατρο «Διόνυσος».
Παράλληλα, αποφασίσθηκε ομόφωνα και μετά από διάλογο και συνδιαμόρφωση των προτάσεων που κατατέθηκαν και το όνομα με το οποίο θα συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, το οποίο είναι: «Είναι στο χέρι μας» - Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε, από τις Συντονιστικές ομάδες, που επεξεργάστηκαν τις προγραμματικές θεματικές ενότητες, το προγραμματικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε και το οποίο θα εμπλουτίζεται συνεχώς μέχρι την τελική κατάθεση της πρότασης προγράμματος στην κοινωνία του δήμου Ορεστιάδας.
Η περίληψη των προγραμματικών θέσεων αφορούσε τις θεματικές ενότητες : Λειτουργία Δήμου - Τοπική Αυτοδιοίκηση – Διαφάνεια, Περιβάλλον – Δημόσιοι Χώροι – Ενέργεια, Κοινωνικές Δομές – Αλληλεγγύη – Πρόνοια, Πολιτισμός – Παιδεία – Αθλητισμός, Εργασία – Απασχόληση – Ανεργία - Πρωτογενής Τομέας.
Η συζήτηση που ακολούθησε, επί των θέσεων- προτάσεων που παρουσιάστηκαν εμπλούτισε τις θέσεις ενώ σημαντικό υπήρξε το ενδιαφέρον των πολιτών στο να συμμετέχουν και να ενισχύσουν τις ομάδες δουλειάς των θεματικών ενοτήτων.
Παράλληλα, άνοιξε και επίσημα ο κατάλογος των ενδιαφερομένων να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους για δημοτικοί σύμβουλοι, με το ενδιαφέρον συμμετοχής να είναι αξιοσημείωτο στη μεγάλη προσπάθεια για ένα δήμο Ορεστιάδας αγωνιστικό, διεκδικητικό, αλληλέγγυο, συνοδοιπόρο, πρωτοπόρο στα μικρά και μεγάλα καθημερινά ζητήματα που η κοινωνία προκρίνει και έχει ανάγκη.
Η μαζική συμμετοχή των πολιτών, το ενδιαφέρον, ο πλουραλισμός έκφρασης και πρωτοποριακών προτάσεων, απέναντι στη στείρα και μικροπολιτική διαχειριστική και ενδοτική αντιμετώπιση του δήμου από την απερχόμενη δημοτική αρχή, επιβεβαιώνει με απόλυτο τρόπο την ανάγκη του εγχειρήματος και πως ένας άλλος δήμος Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.