14.2.14

Ουρά χιλιομέτρων από φορτηγά στο τελωνείο των Κήπων του Έβρου

Σταθμευμένα εκατέρωθεν του μεθοριακού σταθμού Κήπων, στις δυο πλευρές των ελληνοτουρκικών συνόρων βρίσκονται περίπου 1.000 φορτηγά διεθνών μεταφορών, τουρκικών συμφερόντων, σχηματίζοντας ουρά περίπου 15 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, το πρόβλημα έχει προκληθεί λόγω του ότι οι βουλγαρικές αρχές μείωσαν τις άδειες διέλευσης που έδιναν στους Τούρκους οδηγούς από 125.000 σε 5.000, με αποτέλεσμα  οι τουρκικές νταλίκες που θα περνούσαν από τα Βουλγαροτουρκικά σύνορα να έχουν προσέλθει στο μεθοριακό σταθμό των Κήπων.
Σύμφωνα με την αστυνομία το θέμα των θεωρήσεων των διαβατηρίων είναι το εύκολο κομμάτι και οι αρχές συμβάλλουν στο βαθμό που μπορούν. Όμως το θέμα του εκτελωνισμού είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα αφού είναι χρονοβόρο και το προσωπικό που εργάζεται στον συγκεκριμένο τομέα μπορεί να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο αριθμό ημερησίως.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του τελωνείου Κήπων Θανάσης Γρηγορίου, με δηλώσεις του, ανέφερε και αυτός ότι  το πρόβλημα προκλήθηκε εξ αιτίας της μεγάλης προσέλευσης τουρκικών οχημάτων στο μεθοριακό σταθμό, τα οποία δεν μπορούσαν να περάσουν από τα Βουλγαροτουρκικά σύνορα, λόγω μη υπογραφής σχετικής διμερούς συμφωνίας διέλευσης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από σήμερα το μεσημέρι άρχισε να πραγματοποιείται διέλευση οχημάτων από τα βούλγαροτουρκικά σύνορα, στο τελωνείο «Καπετάν Αντριέγεβο», αλλά θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία, καθώς εκατέρωθεν των εισόδων και εξόδων του τελωνείου, έχουν σχηματισθεί ουρές πολλών χιλιομέτρων. Σε ότι αφορά το τελωνείο Κήπων, σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου η κατάσταση με τις ουρές των τουρκικών φορτηγών εκτιμάται ότι θα αποσυμφορηθεί μέσα στο επόμενο πενθήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.