7.2.14

Ποινή κάθειρξης 25 ετών στον Τάσο Θεοφίλου

Ποινή κάθειρξης 25 ετών κατά συγχώνευση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 5 χρόνια, χωρίς αναστολή επέβαλε στον Τάσο Θεοφίλου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κρίνοντάς τον ένοχο για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για ληστεία από κοινού, με καλυμμένα χαρακτηριστικά στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.
Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο για τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ αθώος κρίθηκε και για την κατοχή εκρηκτικών και πολεμικού υλικού. Το δικαστήριο ελάφρυνε τις κατηγορίες εναντίον του Τάσου Θεοφίλου, καθώς το κατηγορητήριο που αντιμετώπιζε αφορούσε ανθρωποκτονία και όχι απλή συνέργεια, όπως επίσης και ληστεία και όχι απλή ληστεία από κοινού. Κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε το αίτημα για αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου εντίμου βίου.
Κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αρνήθηκε άλλη μια φορά οποιαδήποτε συμμετοχή του τόσο στη ληστεία, που κόστισε τη ζωή του 53χρονου Δημήτρη Μίχα, όσο και στην οργάνωση. Είναι αξιοσημείωτο ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν 19 μάρτυρες κατηγορίας, ανάμεσά τους αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας και αστυνομικοί, και κανένας δεν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως δράστη της ληστείας.
Ο Θεοφίλου ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο στοιχείο στη δικογραφία, σημειώνοντας ότι το διάστημα της ληστείας βρισκόταν στην Αθήνα και βοηθούσε σε επισκευές ανακαίνισης στο Στέκι Μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.