9.2.14

Σε δημοπράτηση νέο μεγάλο έργο 16 εκατομμυρίων ευρώ για το λιμάνι Καβάλας

Σε δημοπράτηση είναι επίσημα το έργο με τίτλο «Ολοκλήρωση επέκτασης κρηπιδωμάτων, βορείου τμήματος, δυτικού τομέα νέου λιμένα Καβάλας». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 16 εκατομμύρια ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) και φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Υποδομών. Το έργο θα παραδοθεί στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ).
Η ημέρα δημοπράτησης του έργου είναι την 1η Απριλίου. Ο χρόνος υλοποίησης των έργων είναι 18 μήνες από την ανάθεση της σύμβασης. Αν δεν υπάρξουν προβλήματα στην διαδικασία του διαγωνισμού τότε τα έργα θα ξεκινήσουν το Φθινόπωρο και στις αρχές του 2016 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Ταμείο Περειφερειακής Ανάπτυξης «Ε.Τ.Π.Α.» μέσω του Ε.Π.–Ε.Π. Άξονας Γ’ Θαλάσσιες Μεταφορές–Λιμάνια Περιφερειών Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης του Ε.Π. «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007-2013».
Προβλέπονται εργασίες που περιλαμβάνουν την:
  • Κατασκευή κρηπιδωμάτων με κυψελωτά κιβώτια (caissons) συνολικού μήκους 510μ.,
  • Ολοκλήρωση επιχώσεων και διαμόρφωσης δικτύων οδών και δαπέδων,
  • Ολοκλήρωση κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων,
  • Κατασκευή κτιρίου υποσταθμού καθώς και ολοκλήρωση δικτύων Η/Μ εγκαταστάσεων.
Τα έργα στο εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β’» άρχισαν από το 1990. Σήμερα διαθέτει κρηπίδωμα μήκους 400 μέτρων, με χώρους διαχείρισης και αποθήκευσης φορτίων 50.000 τ.μ. Με την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης τα κρηπιδώματα θα έχουν μήκος 910 μέτρων και οι χώροι διαχείρισης και αποθήκευσης φορτίων θα επεκταθούν σε 130.000 τ.μ. Στα πλεονεκτήματα του λιμανιού περιλαμβάνονται η σύνδεσή του με την Εγνατία οδό, ενώ στους στόχους του ΟΛΚ περιλαμβάνεται και η σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, με τη δημιουργία γραμμής μέχρι τους Τοξότες Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.