14.1.14

Την πίτα του έκοψε το Europe Direct Κομοτηνής

Συνάντηση των εθελοντικών ομάδων του Europe Direct Κομοτηνής και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κέντρου. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2013  οι εθελοντές και τα στελέχη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής με αφορμή τις συναντήσεις των εθελοντικών ομάδων για τον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα των δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκαν οι ομάδες κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων προτείνοντας δράσεις για την ανεργία των νέων, την κινητικότητα των νέων, την εκπαίδευση και κατάρτιση, το ευρωπαϊκό έτος πολιτών, τις ευρωεκλογές, την ημέρα της Ευρώπης, την ενδοοικογενειακή βία, την ενδοσχολική βία, τους μετανάστες, την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου, τα δικαιώματα των καταναλωτών, τη βία κατά των γυναικών, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, ενημερωτικές εκστρατείες στα σχολεία με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα,  τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και τα βραβεία LUX του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Η υπεύθυνη του γραφείου Λουίζα Σαλτσίδου αναφέρθηκε στις κρίσιμες εκλογές για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο  Μάιο, καθώς και για στην ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2014, τονίζοντας ότι η χώρα μας οφείλει να αξιοποιήσει την ευκαιρία αυτή, όχι απλώς διαχειριζόμενη τεχνοκρατικά την Προεδρεία αλλά αναλαμβάνοντας θαρραλέες πολιτικές πρωτοβουλίες σε μια περίοδο που οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν αρχίσει να αμφισβητούν όχι απλώς τη λειτουργία της Ένωσης, αλλά και την ίδια την υπόστασή της.
Ευχήθηκε επίσης το 2014 να είναι γεμάτο φως, ελπίδα και αισιοδοξία και ειδικότερα για το γραφείο να είναι μια χρονιά δημιουργική και σε συνεργασία και με την υποστήριξη των εθελοντών μας να είναι γεμάτη καινοτόμες, ευφάνταστες και ουσιαστικές δράσεις που θα ενημερώνουν, θα ευαισθητοποιούν και κυρίως θα είναι  χρήσιμες  και θα έχουν αντίκτυπο στην τοπική μας κοινωνία. Τέλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και το Δήμο Κομοτηνής για την ουσιαστική υποστήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και την Αναπτυξιακή Εταιρία Ροδόπης, που από το 2013 αποτελεί τον φορέα υποδοχής του Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.