29.1.14

Υπογραφές για τα έργα Υποδομής στον Οικισμό Τέρμα της Οδού Άβαντος

Υπογράφηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, η σύμβαση του έργου «Έργα Υποδομής στον Οικισμό Τέρμα της Οδού Άβαντος», μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, «ΑΚΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΤΕ» Γεώργιου Λασκαράκη.
Το έργο, προϋπολογισμού 1.395.000 ευρώ αποτελεί υποέργο της πράξης «Έργα Υποδομής στον Οικισμό Τέρμα της Οδού Άβαντος», συνολικού προϋπολογισμού 1.679.669,42 ευρώ που εντάχθηκε και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΠΑ) και αποσκοπεί στη διαχείριση των όμβριων υδάτων και την αποτροπή πλημμυρών.
Αναλυτικά, οι παρεμβάσεις  περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός μεγάλου οχετού μήκους 430μ. και ενός μικρότερου μήκους 150μ., ο οποίος θα μεταφέρει τα όμβρια ύδατα από την διασταύρωση της οδού  των Β΄ Νεκροταφείων με την οδό Άβαντος μέχρι την είσοδό του στον μεγάλο οχετό. Το έργο προβλέπει επίσης 4 πεζογέφυρες, οι οποίες απαιτούνται για την διέλευση των πεζών πάνω από τον οχετό, καθώς και την ανάπλαση τμήματος της υπάρχουσας οδού Άβαντος, με την κατασκευή νέων κρασπέδων και πεζοδρομίων, αλλά και ανακατασκευή των υφιστάμενων. Επίσης θα υπάρχει μια σειρά από ειδικές πλάκες πεζοδρομίων και ράμπες κατάλληλες για ΑΜΕΑ επί των πεζοδρομίων που θα κατασκευαστούν εκατέρωθεν της οδού Άβαντος. Οι εργασίες αναμένονται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 8 μηνών.
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της σύμβασης, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομής και παρέμβασης, ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή της οδού Άβαντος και νομίζω ότι τέτοια έργα χρειάζεται η περιοχή αυτή, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων, οι οποίοι πραγματικά υποφέρουν από την έλλειψη υποδομών».

5 σχόλια:

  1. Μετά την στήριξη που θα δώσει η γνωστή ομαδα, στην οποία μέλος είναι και η πιάτσα,στον Λαμπάκη,επόμενος "τυχερός" ο Βασίλης Μαυρίδης στην Ορεστια΄δα.Το ντιλ έγινε στην Αλεξανδρούπολη.

    Καλά θα κάνουν οι άλλοι,αλλά εσύ πιάτσα υποτίθεται ότι δεν είσαι αυτού του πνεύματος και ιδεολογίας.Σου αφιερώνω το τραγούδι "για τα λεφτά τα κάνεις όλα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολλά τα λεφτά! Το να πίνεις όμως καφέ μ' έναν φίλο δε σημαίνει και κάτι το πονηρό...

      Διαγραφή
  2. Ορεστιαδίτης30/1/14 11:25

    ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ 4 ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ.

    ΤΟΥ ΜΟΥΖΑ,ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΔΗ,ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΠΑΠΑΘΑΝΑΚΗΣ,ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ.

    Η ΠΙΑΤΣΑ ΝΟΜΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΞΗ,ΑΛΛΑ Ο ΜΟΥΖΑΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ για τους τέσσερις συνδυασμούς, αυτό είναι το φυσιολογικό. Αν δεις όμως τις συμμαχίες που διαμορφώνονται, "χλωμό" τον κόβω τον Μουζά. Ψάξε το λίγο παραπάνω...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος31/1/14 07:44

    ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ!!!!! ΓΙΑΥΤΟ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΛΑΜΠΑΚΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.