27.1.14

Αντιδράσεις στην Καβάλα στη διέλευση του ΤΑΡ μέσα από καλλιέργειες

Η σύσταση οργανωτικής επιτροπής αγώνα κατά της όδευσης του νέου αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP από την πεδιάδα των Τεναγών Φιλίππων αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συμμετοχή εκπροσώπων θεσμικών φορέων της Καβάλας και της Δράμας στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει η κοινοπραξία της κατασκευάστριας εταιρείας, στις 9 Φεβρουαρίου 2014, στο συνεδριακό κέντρο «Απόστολος Παύλος», στην Τοπική Κοινότητας Λυδίας του Δήμου Καβάλας. Την ίδια ώρα έξω από το συνεδριακό κέντρο έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εμπλεκόμενων φορέων της Καβάλας και της Δράμας προκειμένου να γνωστοποιηθεί στην εταιρεία η αντίδραση των κατοίκων στο ενδεχόμενο διέλευσης του αγωγού από την πεδιάδα.
«Με τον τρόπο αυτό θα δείξουμε στην εταιρεία και σε όσους τη στηρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε τη συγκεκριμένη όδευση» δήλωσε ο κ. Σιμιτσής. Εξέφρασε δε την ελπίδα πως στην εκδήλωση θα αναπτυχθεί ένας «εποικοδομητικός διάλογος», μέσα από τον οποίο θα πειστεί η εταιρεία «για την επιτακτική ανάγκη αλλαγής του σχεδιασμού για διέλευση του αγωγού μέσα από μια μεγάλη αγροτική καλλιεργήσιμη έκταση».
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας, στα τέλη Σεπτεμβρίου εκπόνησε μια ολοκληρωμένη μελέτη στην οποία καταθέτει την πρόταση για εναλλακτική διέλευση του αγωγού ώστε να παρακαμφθούν τα Τενάγη, η οποία δεν έχει, ωστόσο, αξιολογηθεί ακόμη από την εταιρεία. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΤΕΕ- ΤΑΜ Λάζαρος Βασιλειάδης στην πρόταση τεκμηριώνεται επιστημονικά το θέμα με αναφορές στην τύρφη των Τεναγών, τη συνίζηση και την έλλειψη σταθερής θεμελίωσης κατά μήκος των καλλιεργήσιμων αγροτικών περιοχών, που απαιτείται για ένα τέτοιο έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.