15.1.14

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας σχετικά με την απόφαση ένταξης του Νοσοκομείου Κομοτηνής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, σε συνέχεια της ανάρτησης στη Διαύγεια «Ορθής Επανάληψης» της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ένταξη του Νοσοκομείου Κομοτηνής στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, η οποία αλλοιώνει την αρχική απόφαση, δήλωσε:
«Είχα υποστηρίξει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  και  τόνιζα στις μετέπειτα δημόσιες παρεμβάσεις μου, για την απόφαση  της δέσμευσης 70 εκατ. ευρώ περίπου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜ –Θ 2014-2020 από τώρα, για το έργο κατασκευής νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, ότι τόσο η παρέμβαση του Περιφερειάρχη για διεκδίκηση από μέρους του στο μέλλον, του παραπάνω ποσού από άλλα προγράμματα, όσο και του Περιφερειακού Συμβούλου Δράμας κ. Μιχαηλίδη Κώστα  για συνυπολογισμό του ίδιου ποσού στις αποφάσεις ένταξης έργων της επόμενης προγραμματικής περιόδου για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, ότι ήταν ουσιαστικά και οι δύο, «προφάσεις εν αμαρτίαις» ή «στάχτη στα μάτια του κόσμου», καθόσον ήταν έωλες, μη δεσμευτικές και ουσιαστικά ανεφάρμοστες.
Σε κάθε περίπτωση δεν άλλαζαν την ουσία της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία «απαγορευότανε» η δυνατότητα ένταξης μεγάλων έργων για τις άλλες Π.Ε και για την Δράμα. Οι δύο παραπάνω παρεμβάσεις περιλήφθηκαν στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που αναρτήθηκε στη διαύγεια με ημερομηνία 02-01-2014. Πριν «αλέκτωρ λαλήσει» όμως, μετά από λίγες μέρες δηλαδή, αναρτήθηκε «ορθή επανάληψη» της ίδιας απόφασης, στην οποία δεν περιλαμβάνεται το τμήμα που αναφερότανε «στον συνυπολογισμό του ποσού στις αποφάσεις ένταξης έργων για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης», ή σε πιο απλά ελληνικά, ότι στα χρήματα που «αναλογούν» στην Κομοτηνή από το επόμενο πρόγραμμα της Περιφέρειας, θα αφαιρεθούν τα 70 εκατ. για το Νοσοκομείο και θα πάρει τα υπόλοιπα.
Εγείρονται δύο σημαντικά ζητήματα:
Α) Η ορθή επανάληψη είναι ουσιαστικά μια άλλη, μια διαφορετική απόφαση και είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι έπρεπε να έρθει προς ψήφιση  το θέμα με νέα εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Με  την ορθή επανάληψη  ουσιαστικά «παραποιείται» και αλλοιώνεται η απόφαση του συλλογικού οργάνου. Υπάρχει σημαντικό ζήτημα στη λειτουργία των θεσμών.
Β) Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Δράμας που παραβρέθηκαν  στη συνεδρίαση την 27-12-13 και ψήφισαν το θέμα, διατυμπάνιζαν σε  όλους τους τόνους στα μέσα ενημέρωσης της Δράμας ότι το έκαναν γιατί  έβαλαν οι ίδιοι  στην απόφαση την «ασφαλιστική δικλείδα μη αδικίας της Δράμας», με  τον συνυπολογισμό  του ποσού των 70 εκατ. στα συνολικά  χρήματα που θα πάρει η Κομοτηνή. Τίθεται το ερώτημα, τώρα που με την «ορθή επανάληψη» απαλείφθηκε ο όρος αυτός από την απόφαση, τώρα που «απασφαλίστηκε η δικλείδα», εξακολουθούν να στηρίζουν την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου;
Η απάντηση από τους ίδιους προς τους Δραμινούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.