7.1.14

Θεοφάνεια στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Στο μεγαλύτερο λιμάνι της Περιφέρειας, στην πόλη της Καβάλας η τελετή ρίψης του τίμιου σταυρού έγινε παρουσία του Β’ αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Καλαντζή, του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη, των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου. Συνολικά 17 άντρες όλων των ηλικιών είχα συγκεντρωθεί σε καραβάκι απέναντι ακριβώς από την εξέδρα των επισήμων και αψηφώντας το κρύο έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν το σταυρό, με τον 27χρονο Γιάννη Βαλσαμίδη να είναι ο «νικητής».
Στην Ξάνθη ο αγιασμός των υδάτων τελέστηκε όπως κάθε χρόνο στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου, ενώ στη Δράμα ο αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στα νερά της λίμνης της Αγίας Βαρβάρας, όπου και φέτος βούτηξαν για να πιάσουν το σταυρό πολλοί νέοι τηρώντας έτσι το έθιμο της ημέρας.
Στην Αλεξανδρούπολη ο αγιασμός των υδάτων έγινε στα νερά του κεντρικού λιμανιού, παρουσία πολιτών, εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχές και βουλευτές, ενώ στη Ροδόπη ο σταυρός πιάστηκε στη θάλασσα και πιο συγκεκριμένα στο Φανάρι. Η κατάδυση του σταυρού έγινε και στο βόρειο Έβρο, με τον υφυπουργό Άκη Γεροντόπουλο να δίνει το παρών στον Ερυθροπόταμο Διδυμοτείχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.