20.1.14

Λαϊκή Συσπείρωση: «Πρωτοφανή ανευθυνότητα το κλείσιμο του κολυμβητηρίου Ορεστιάδας»

Ανακοίνωση – καταγγελία για τη διακοπή της λειτουργίας του κολυμβητηρίου Ορεστιάδας, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση. Σ’ αυτήν γίνεται λόγος για πρωτοφανή ανευθυνότητα από μεριά της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Μουζά, εκθέτοντας την περιοχή. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
H διακοπή λειτουργίας του κολυμβητηρίου Ορεστιάδας κατά τους χειμερινούς μήνες και η μεταφορά των   παιδιών για προπόνηση στο κολυμβητήριο της Ανδριανούπολης έφερε στην επιφάνεια, με εκκωφαντικό τρόπο, για δεύτερη χρονιά τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η  αντιαθλητική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Μια πολιτική που δημιούργησε μια ζοφερή πραγματικότητα στο χώρο του αθλητισμού, όπου η δυνατότητα ενός νέου να αθληθεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τσέπη των γονιών του, ενώ η φυσική αγωγή στα σχολεία είναι ανύπαρκτη.
Οι αθλητικές υποδομές έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Ο αθλητισμός είναι βουτηγμένος στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη σαπίλα, είναι θέαμα για τα κέρδη. Μέσα από τον αθλητισμό, το σημερινό σύστημα καλλιεργεί τον ατομικισμό, «ο πρώτος τα παίρνει όλα, ο δεύτερος τίποτα». Δηλητηριάζει το μυαλό με τον αθλητισμό της «ντόπας», των στημένων, του τζόγου, με το στείρο κυνήγι της «επίδοσης» για τους χορηγούς και τα κέρδη. Όλα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με τον αθλητισμό που έχει ανάγκη η νεολαία μας. Τα τελευταία χρόνια οι αθλητικές εγκαταστάσεις, η συντήρησή τους και η λειτουργία τους, έχουν γίνει μπαλάκι  μεταξύ της πολιτείας, που θέλει  άρον – άρον να τις ξεφορτωθεί και των Δήμων  που αδυνατούν να τις συντηρήσουν. Η αντιαθλητική αυτή πολιτική οδηγεί πολλές φορές σε  ακραίες καταστάσεις όπως αυτή με την προπόνηση των παιδιών της Ορεστιάδας στη γειτονική χώρα.
Στο τέλος το μάρμαρο αυτής της αντιαθλητικής πολιτικής πληρώνουν  πολύ ακριβά οι νέοι μας. Οι περικοπές των επιχορηγήσεων προς τα σωματεία και  οι συνδρομές, τα εισιτήρια, τα χαράτσια,  που βάζουν οι Δήμοι, απομακρύνουν  τα παιδιά χιλιάδων λαϊκών οικογενειών από τους αθλητικούς χώρους. Ειδικότερα  στο ζήτημα του κολυμβητηρίου  Ορεστιάδας η συγκυβέρνηση της ΝΔ –ΠΑΣΟΚ και η παράταξη του κ. Μουζά που είναι στο τιμόνι του Δήμου  έδειξαν πρωτοφανή ανευθυνότητα εκθέτοντας διεθνώς  τη χώρα  και την περιοχή μας.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ορεστιάδας
  • Καλεί την Κυβέρνηση και το Δήμο Ορεστιάδας  ΑΜΕΣΑ  να πάρουν όλα τα εκείνα μέτρα για να επαναλειτουργήσει  ΤΩΡΑ  το κολυμβητήριο Ορεστιάδας.
  • Καλεί ακόμα τους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα σύγκρουσης συνολικά με την πολιτική Κυβέρνησης και ΕΕ που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα  και  στο χώρο του αθλητισμού.
Στον αγώνα αυτό χρειαζόμαστε  και Δημοτικές αρχές που δεν θα υλοποιούν αδιαμαρτύρητα αυτήν την αντιαθλητική πολιτική,  που θα συγκρούονται καθημερινά μαζί της   και θα έχουν σημαία τους το: «Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ,  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ».

1 σχόλιο:

  1. Η ανικανότητα του Δημάρχου φταίει και τίποτις άλλο. Τι το ψάχνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.