20.1.14

Η διακοπή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Ορεστιάδας θέμα στη βουλή

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού – Αθλητισμού και Εσωτερικών, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, με θέμα τη διακοπή λειτουργίας του κολυμβητηρίου Ορεστιάδας. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει, για ακόμη μια χρονιά, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ορεστιάδας, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης του από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μάλιστα για τους χειμερινούς μήνες παραμένει κλειστό, καθώς δεν είναι δυνατό να εξασφαλιστεί το πετρέλαιο για τη θέρμανση της κολυμβητικής πισίνας.
Το αποτέλεσμα είναι, οι περίπου 300 αθλητές που είναι εγγραμμένοι στα μητρώα του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είτε να αναγκάζονται να διακόψουν τις προπονήσεις τους, είτε να μεταβαίνουν στην Αδριανούπολη. Για την μετακίνηση τους αυτή, πληρώνουν οι ίδιοι οι αθλούμενοι, αλλά και οι γονείς τους, ενώ από φέτος καταβάλουν αντίτιμο για τη χρήση της κολυμβητικής δεξαμενής στην Αδριανούπολη.
Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια η συντήρησή και η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του κλειστού κολυμβητηρίου στην Ορεστιάδα, έχουν περιέλθει στην διελκυστίνδα του κράτους που περικόπτει την κρατική χρηματοδότηση και του Δήμου, που αδυνατεί πλέον να τις συντηρήσει.
Η παραπάνω κατάσταση αναδεικνύει για ακόμα μια φορά τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στον Αθλητισμό. Πολιτική κατά την οποία η δυνατότητα ενός νέου να αθληθεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική δυνατότητα των γονιών του, ενώ παράλληλα η φυσική αγωγή στα σχολεία είναι ανύπαρκτη.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να δοθεί η αναγκαία κρατική επιχορήγηση στο κλειστό κολυμβητήριο Ορεστιάδας, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο και να ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες για άθληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.