27.1.14

Ο Χατζηοσμάν για την λειτουργία του Συντονιστικού Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με την  οποία ζητάει διευκρινίσεις για την υπ’ αρ. 3418Σ/178513/Ζ1 Υ.Α. (ΦΕΚ 3292 Β/24.12.2013) η οποία ρυθμίζει θέματα λειτουργίας του Συντονιστικού Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
«Βάσει της υπ’ αρ. 3418Σ/178513/Ζ1 Υ.Α. (ΦΕΚ 3292 Β/24.12.2013) το Συντονιστικό Γραφείο Μειονοτικής Εκπαίδευσης υπάγεται πλέον στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ αντίστοιχα τα θέματα που αφορούν την λειτουργία των Μειονοτικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης περιέρχονται στην αρμοδιότητα των αντίστοιχων ανά Περιφερειακή Ενότητα Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα λειτουργικά θέματα των Μειονοτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης περιέρχονται στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πρόκειται για μία απόφαση που υπογράφηκε εν μέσω εορτών και προβλημάτισε έντονα τον κόσμο της Μειονότητας καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση για αλλαγή καθεστώτος λειτουργίας του Συντονιστικού Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης. Προκαλεί επίσης έντονο προβληματισμό το σκεπτικό πάνω στο οποίο στηρίζεται η Υ.Α. και καταγράφεται ως εξής: «Την ανάγκη ρύθμισης του θέματος λειτουργίας του Συντονιστικού Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης με βάση τα σύγχρονα δεδομένα και την ανάγκη ένταξης των μειονοτικών σχολείων στο ευρύτερο δημόσιο/ιδιωτικό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας».
Λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό παρελθόντων αποφάσεων που ελήφθησαν για την μειονοτική εκπαίδευση ερήμην της Μειονότητας και ουσιαστικά οδήγησαν σε σταδιακή υποβάθμιση του μειονοτικού εκπαιδευτικού συστήματος, εγείρεται εύλογα το ερώτημα αν βάσει της προαναφερόμενης απόφασης επιχειρείται μια αποδυνάμωση του μειονοτικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης της Μειονότητας.
Βάσει των παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός:
  • Ποιες είναι οι ανάγκες που υπαγόρευσαν εν μέσω εορταστικής περιόδου την λήψη της υπ’ αρ. 3418Σ/178513/Ζ1 Υ.Α.;
  • Η υπαγωγή του Συντονιστικού Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεπάγεται την αποδυνάμωση του Συντονιστικού Γραφείου και κατ’ επέκταση την υποβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης;
  • Βάσει των νέων δεδομένων, με ποιο τρόπο θα διασφαλίσει τον μειονοτικό χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος της Μειονότητας στη Θράκη σεβόμενο διεθνείς συνθήκες δεσμευτικές για τη χώρα μας;».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος27/1/14 21:33

    Eγω λέω απευθείας στο τουρκικό υπουργείο παιδείας να υπάγεται. να το ζητήσει από την συγκυβέρνηση της αρλούμπας που ψηφίζει κάθε τόσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.