20.1.14

Με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης συναντήθηκε ο Αϊχάν Καραγιουσούφ

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ συναντήθηκε στο πολιτικό του γραφείο με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ροδόπης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων.
Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τον κ. Καραγιουσούφ για τα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, καθώς και τα προβλήματα αιχμής που υπάρχουν λόγω των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ παρέδωσαν στον βουλευτή και υπόμνημα με τα αιτήματά τους (εργασιακά- υπηρεσιακά- μισθολογικά- συνταξιοδοτικά).
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, η οποία σε λίγο καιρό θα λήξει, και για τους οποίους δεν έχει βρεθεί κάποια λύση μέχρι στιγμής. Επιπλέον, ζητήθηκε από τον βουλευτή να παρέμβει, ώστε να δημοσιευτούν προκηρύξεις για προσλήψεις – μετατάξεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής, ώστε και τα κενά των Σταθμών να καλυφθούν και οι εκπαιδευτικοί να μην οδηγηθούν σε άδικη απόλυση.
Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση ήταν οι χαμένες διδακτικές ώρες στο 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, το οποίο κυρίως πλήγηκε από την κατάργηση του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, καθώς η πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών καθυστέρησε ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα οι μαθητές του τομέα αυτού να μην είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Ο βουλευτής ευχαρίστησε το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ροδόπης για την επίσκεψη και δεσμεύτηκε ότι ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων θα προωθήσει τα δίκαια αιτήματά τους και θα υποστηρίξει τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.