10.1.14

Ερώτηση για τον εμπαιγμό χιλιάδων ανέργων υπογράφει ο Αϊχάν Καραγιουσούφ

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνυπογράφουν και οι Αϊχάν Καραγιουσούφ (Ροδόπης) και Χρήστος Καραγιαννίδης (Δράμας) για τον εμπαιγμό χιλιάδων μακροχρόνια ανέργων. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Τις τελευταίες ημέρες το Υπουργείο Εργασίας έχει προχωρήσει σε σειρά διθυραμβικών παρεμβάσεων για τη – δήθεν- επέκταση του επιδόματος μακροχρόνια ανέργων σε επιπλέον κατηγορίες με την επέκταση του ηλικιακού ορίου σε μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 20-66 ετών. Με το νέο, όμως, πλαίσιο, επί της ουσίας καταργείται το επίδομα μακροχρόνια ανέργων αφού οι προϋποθέσεις που θέτει εξαιρούν περίπου το 70% των –ως σήμερα- επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων.
Με την εγκύκλιο υπ’ αριθμ. 109527/24-12-2013 του ΟΑΕΔ ορίστηκε ότι για να μπορούν οι άνεργοι να πάρουν την ειδική επιδότηση των 200 ευρώ θα πρέπει να ασκήσουν αυτό τους το δικαίωμα μέσα σε διάστημα 2 μηνών από τη λήξη της 12μηνης επιδότησης λόγω ανεργίας. Συγκεκριμένα, του επιδόματος δικαιούνται όσων η 12μηνη τακτική επιδότηση έληξε από 1/11/2013 και εξής. Επιπλέον, βάσει της εγκυκλίου μειώνεται το προβλεπόμενο όριο εισοδήματος από τα 12.000 ευρώ στα 10.000 ευρώ το χρόνο προκειμένου να δικαιούται κάποιος το επίδομα. Πρόκειται, μάλιστα, στην πραγματικότητα για εισοδήματα του 2012, έτος κατά το οποίο οι δυνητικοί δικαιούχοι εργάζονταν, με αποτέλεσμα να υφίσταται ακόμα ένας περιορισμός που μειώνει δραματικά τον αριθμό των πραγματικά δικαιούχων βάσει της εγκυκλίου.
Επειδή, βάσει της εγκυκλίου αυτής καταργείται επί της ουσίας η οποιαδήποτε προβλεπόμενη προστασία των «μακροχρόνια ανέργων» αφού για τους ανέργους αυτούς έχει ήδη παρέλθει το χρονικό διάστημα των 2 μηνών από τότε που τέλειωσε η 12μηνη επιδότησή τους. Επειδή, από ότι υπολογίζεται με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο δικαιούνται το επίδομα μόνο 15.000 άνεργοι από τους 50.000 εγγεγραμμένους που είχαν λάβει την περσινή επιδότηση. Επειδή, με την ανάλγητη αυτή απόφαση αποστερούνται χιλιάδες συμπολίτες μας το βασικό μέσο επιβίωσής τους.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  • Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο που εποπτεύει προκειμένου να προστατευτούν οι χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν να χάσουν το μοναδικό βιοποριστικό τους μέσο;».

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/1/14 14:55

    Δήμαρχος αριστοκρατικού δήμου εκλεγείς με τη σημαία της ΝΔ, ρώτησε την τρόικα λέει: "πότε θα σταματήσετε να μας γ@μ@τε". Στο δήμο του, οι ίδιες πλατείες έχουν ανακατασκευαστεί 10 φορές τα τελευταία 30 χρόνια και τα χρέη του αν τα απλώσεις στο χώμα, φτάνουν μέχρι την Άρτα και τα Γιάννενα. Αν θα πει η τρόικα "κόψτε τους μπάφους ορισμένοι", δεν θα φταίει καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/1/14 14:57

    Ο μονος στοχος των Παγκοσμιων ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ , της ΤΡΟΙΚΑΣ , των ΕΛ ,των ΜΑΣΟΝΩΝ , των ΕΒΡΑΙΩΝ και Γενικα των κατοικων του Υπολοιπου Γαλαξια , ηταν και παραμενει να αρπαξουν και να εκμεταλευτουν τον πλουτο της Ελλαδας.
    Και οποιος δεν το ξερει , η δεν το παραδεχεται , κοντος ψαλμος αλληλουια .
    Μολις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ , θα το εμπεδωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/1/14 23:01

      Μη στεναχωριεσαι, δεν θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ - το βυσμα σου δεν προκειται να το χασεις. Οποτε χαλαρωσε...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/1/14 09:30

      Θα βγει. Και θα το πληρώσει. Δυστυχώς θα το πληρώσουμε όλοι. Και θα χάσω και το βυσμα γαμώτο, όχι τίποτα άλλο. Πώς με καταλαβαίνεις μπαγασάκο!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/1/14 09:34

      Κι ο ΣΥΡΙΖΑ να μη βγει, το αντιμνημονιακό μέτωπο της σαχλαμάρας θα θριαμβεύσει. Θες Καμμένος, θες Χαυγίτες, θες Δαπεργολιανοί (από τον μακρινό αλλά πάντα επικίνδυνο πλανήτη Δάπερ Γολ), θες ΚΚΕέδες, θες ο Σόρας, θες ο Λαζόπουλος (άσε μάλλον, αυτόν τον καταποντίζει ο Κοντομηνάς), θες οι αναρχίκλοΑΝΤΑΡΣΥΕΣ, κάτι αντμνημονιακό θα βγει. Οπότε πάει το βύσμα μου. Πω πω πρόβλημα που θα έχετε όλοι που θα χάσω εγώ το βύσμα μου...

      Σας εύχομαι ΑΥΤΟ να είναι το προβλημα και το δικό σας και το δικό μου.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/1/14 15:37

    Για να καταλάβω:

    το καταψηφίσαμε με μανία το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και είδαμε τι Βουλή λάβαμε

    τώρα θα ολοκληρώσουμε τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και θα καταψηφίσουμε με μανία ΚΑΙ τη ΝΔ

    Δηλαδή για να καταλάβω, αν καταποντιστεί η ΝΔ στις επόμενες εκλογές (όχι ότι θα αλλάξει κάτι αλλά λέμε) δεν θα επανεκλεγούν οι Τζάκρη, Μιχελογιαννάκης, Μακρή, Ξουλίδου, Κασιδιάρης και λοιποί, Μαυρίκος (μνημονιορίπτης), Ταμήλος, Διαμαντόπουλος , Στρατούλης, Λαφαζάνης, Γαιτάνη και λοιπά φρούτα ; Όταν επιμένεις να ψηφίζεις σούργελα, σούργελα θα λάβεις. Οπότε η ευθύνη είναι δική σου αγαπημένε στόκε. Καιρός να το καταλάβεις.

    Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη από τα σούργελα που ξέχασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/1/14 15:37

    Να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να τελειώνουμε με τον μύθο της αριστεράς. Πώς λένε να γίνει ένας γερός σεισμός για να τελειώνουμε με τα αυθαίρετα; Διότι ή πιστεύεις ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι ο άνθρωπος που όλοι περιμένουμε για να βάλει τη χώρα σε ορθή πορεία, ή δεν αντιλαμβάνεσαι πως μαζί με τον μύθο της αριστεράς κινδυνεύεις να τελειώσεις κι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/1/14 15:45

    Ο Μητρόπουλος καταθέτει ερώτηση στη Βουλή: Γιατί μου παρακρατείτε το 1 εκατ. ευρώ μου;

    Πηγή: Ο Μητρόπουλος καταθέτει ερώτηση στη Βουλή: Γιατί μου παρακρατείτε το 1 εκατ. ευρώ μου; |

    Είναι πρωτοφανές: Για πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής βουλής, βουλευτής καταθέτει ερώτηση στο υπουργείο Οικονομικών για δικό του ζήτημα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος ρωτάει τον Στουρνάρα τι θα γίνει με το 1 εκατ. ευρώ που του παρακρατεί ο ΣΔΟΕ.

    Αυτή είναι η ερώτηση του Αλέξη Μητρόπουλου:

    Την 11-3-2013 με την υπ'αριθ. 329/2013 Έκθεσή του, το ΣΔΟΕ Αττικής, για ποσό χρημάτων που εισήχθη από το εξωτερικό (ν. 3259/2004, άρθρο 38), φορολογήθηκε και δηλώθηκε στην Εφορία, μου κατέσχε τα βιβλία εσόδων-εξόδων και για δεύτερη συνεχή χρονιά τα παρακρατεί παρανόμως.
    Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχω καμία ενημέρωση για την τύχη τους και τον χρόνο επιστροφής τους.
    Επειδή το 1999 η κυβέρνηση Σημίτη διέταξε τακτικό έλεγχο σε βάρος μου για τη δεκαετία 1990, χωρίς όμως να μου κατάσχουν τα επαγγελματικά μου βιβλία.
    Επειδή το 2011 η κυβέρνηση Παπανδρέου διέταξε σε βάρος μου έλεγχο για τη δεκαετία 2000 χωρίς όμως το ΣΔΟΕ τότε να μου κατάσχει τα επαγγελματικά μου βιβλία.
    Επειδή για δεύτερη συνεχή χρονιά στερούμαι παρανόμως και αντισυνταγματικώς τα επαγγελματικά μου βιβλία, για ποσό που έχει νομίμως φορολογηθεί και παραγραφεί(1999)!

    Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

    1.Αν σκοπεύουν και πότε οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών να μου επιστρέψουν τα παρανόμως κατακρατούμενα επαγγελματικά μου βιβλία;

    2. Από ποιους άλλους πολίτες οι Υπηρεσίες Σας έχουν κατάσχει επαγγελματικά βιβλία, για ποσά που εισήχθησαν με τον ν. 3259/2004 περί επαναπατρισμού κεφαλαίων και έχουν νομίμως φορολογηθεί;

    3. Αν υπάρχουν άλλοι Έλληνες πολίτες που έχουν πέσει θύματα παρόμοιας φορολογικής τρομοκρατίας και υπηρεσιακών εκφοβισμών από τις ελεγκτικές σας υπηρεσίες;

    4. Αν υπάρχει σε εξέλιξη κυβερνητικό σχέδιο φορολογικής μου τρομοκράτησης και εκφοβισμού μου προκειμένου να λάβω μέτρα προστασίας μου εγώ και η οικογένειά μου;

    5. Ποιά μέτρα σκοπεύει να πάρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να προστατευθούν από τη φορολογική τρομοκρατία εκπρόσωποι του ελληνικού λαού αλλά και απλοί Έλληνες πολίτες;

    Ο ερωτών βουλευτής
    Μητρόπουλος Αλέξιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.