21.1.14

Ξεκινάνε οι απολύσεις στους ΟΤΑ … ανάμεσα τους και ο Δήμος Θάσου

Από τους 17 «κόκκινους δήμους», δηλαδή από αυτούς που δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας, ενώ από τις δημοτικές επιχειρήσεις τους που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν θα ξεκινήσουν οι απολύσεις.
Ανάμεσα στους 17 δήμους, βρίσκεται δυστυχώς και ο Δήμος Θάσου, όπου σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος», ο δήμος δεν ισοσκέλισε τον προϋπολογισμό του και θα υποχρεωθεί να μεταφέρει προσωπικό σε άλλους δήμους με σκοπό να μειωθεί το μισθοδοτικό κόστος.
Παράλληλα, «στο μικροσκόπιο» θα μπουν οι δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες θα μπει λουκέτο και θα απολυθεί το προσωπικό που εργάζεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εάν κριθεί πως δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης από τους δήμους που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.
Στους 17 «κόκκινους δήμους», θα εφαρμοστεί πρόγραμμα περικοπών, κυρίως σε έξοδα για πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ, αλλά και πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δομών, απ’ όπου θα προκύψει και το πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.