21.1.14

Αντιδρούν οι υποβρύχιοι κυνηγοί στη διάλυση των Λιμεναρχείων Αβδήρων και Φαναρίου

Πριν από λίγο καιρό πληροφορηθήκαμε την πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας  Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό της διασποράς των Λιμενικών Φυλακίων ανά την Ελληνική Επικράτεια.
Η πρόταση προβλέπει μεταξύ των άλλων την κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών Αβδήρων και Φαναρίου καθώς και την Υποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Πόρτο Λάγους, κατ’ ουσία δεν πρόκειται λοιπόν για αναδιάρθρωση και εξορθολογισμό αλλά για ΔΙΑΛΥΣΗ!
Ανακοινώνουμε πως μια τέτοια πρόταση, ως υποβρύχιους κυνηγούς της περιοχής, μας βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΑ αντίθετους και ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε όσους βοηθήσουν στην υλοποίηση της. Μιας και θα σήμαινε μεταξύ των άλλων την ελλιπή φύλαξη των Λιμένων Αβδήρων και Φαναρίου καθώς και μιας τεράστιας σε έκταση ακτογραμμής κατά μήκος της οποίας  έχουν σημειωθεί ουκ ολίγα περιστατικά κλοπών και φθορών σε αλιευτικά σκάφη – εργαλεία και αυτοκίνητα ερασιτεχνών αλιέων, όπως  και την αύξηση των παράνομων αλιέων.
Ο σύγχρονος υποβρύχιος κυνηγός είναι εναρμονισμένος με τους γραπτούς και άγραφους νόμους που διέπουν την υποβρύχια αλιεία και τη θάλασσα και βρίσκεται δίπλα στους λιμενικούς παρά την στοχοποίηση του και τις παράλογες πολλές φορές διατάξεις και απαγορεύσεις στις οποίες υπόκειται. Όλοι εμείς, τα μέλη του Xanthi Spearfishing Club, ευελπιστούμε ότι  θα εισακουσθούμε και πως  ανακληθεί η πρόταση του Υπουργού, στεκόμαστε δίπλα στους τοπικούς φορείς οι οποίοι αντιτίθενται αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.