31.1.14

Παράσταση διαμαρτυρίας από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στο Κέντρο Κράτησης Κομοτηνής (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με το όραμα μιας κοινωνίας όπου δεν θα έχει θέση ο ρατσισμός και η κάθε μορφή καταπίεσης, νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο Κέντρο Μετανάστευσης Κομοτηνής, όπου διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου.
Μαζί με τους νεολαίους, παραβρέθηκε και ο βουλευτής Ροδόπης του κόμματος Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο οποίος μαζί με τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτη Σακελλίων και εκπρόσωπο της νεολαίας επισκέφθηκαν τους χώρους όπου κρατούνται οι μετανάστες και διαπίστωσαν από κοντά τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζούνε αυτοί οι άνθρωποι. Διαβάστε το ρεπορτάζ, δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/2/14 10:16

    Η κομοτηνή έχει 10.000 φοιτητές. Από το Βιντεο βλέπω καμιά 15αρια..καλό ποσοστό για την ελπίδα που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Συγχαρητήρια και στον κ. Καραγιουσουφ για τα ωραία συνθήματα "ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ¨" Καημένη ελλαδούλα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/2/14 18:00

      15 ήταν + η Λαφτσή 16 και στο αρκάντια το καλοκαίρι του 2011, όταν 'αυθόρμητα' χώθηκαν στην ασφάλεια του πρωήν ασύλου του πανεπιστημίου και πετροβολούσαν κυριολεκτικά (και όχι πολιτικά) τους συγκεντρωμένους για την παρουσία ΓΑΠ τότε ως κυρίαρχου και δημοφιλούς πρωθυπουργού που πάσχιζε για οποιαδήποτε λύση στο μπουρδέλο. Τότε μάλιστα μπήκαν μέσα στο μπουλούκι των Λαναράδων αφενός να φαίνονται περισσότεροι και αφετέρου μπας και ... ξεκινήσει η επανάσταση. Φθηνοί αριστερισμοί. Φθηνό θέατρο ψυχικής κατανάλωσης. Ουσία μηδέν. Δημιουργία εκ του μηδενός "γεγονότος" για να καταγραφεί και να αναπαραχθεί διογκωμένο. Αποδεκτό. Οι εξουσίες πρέπει να φοβούνται ακόμα κι αν η διαμαρτυρία είναι της πλάκας και πλαστή. Άλλο αυτό όμως (δε ζούμε σε καμιά απολυταρχική χούντα άλλωστε, ή μήπως ζούμε;;;;) και άλλο νη μικροκομματικής στόχευσης επαναστατική γυμναστική.

      Ουστ κοπρίτες συριζαίοι. Για την ακρίβεια για να μην αδικούμε κανέναν, ουστ κοπρίτες ΚΑΙ συριζαίοι.

      Διαγραφή
  2. ..."επαναπροώθηση σε μπάτσους και ναζί"... λέει το σύνθημα! Το φώναζαν και ΠΑΣΟΚοι σε ένα αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Προς πληροφόρηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/2/14 20:22

      Piazza επειδή μας αρεσεις και γελάμε αρκετά μαζί σου..Πες μας σε παρακαλούμε όταν με την βοήθεια του Θεου ο Alexis γίνει Πρωθυπουργός θα κλείσει όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης? Θα σταματήσει τις παράνομες επανοπροωθήσεις? Θα δώσει επιτέλους έγγραφα σε όλους τους ταλαιπωρημένους μετανάστες & πρόσφυγες?
      Δεν πιστεύω μετά την μεγάλη νίκη & αλλαγή να ψάχνουμε πάλι μέτωπο στις χώρες της Μεσογείου & του Ευρωπαικού Νότου για να αντιμετωπίσουμε το ζητημα της μετανασταυεσης κτλπ και μπλα μπλα και μπλα...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος1/2/14 17:44

    Δεν ξέρω τι λέει το ΠΑΣΟΚ (και ποιο ΠΑΣΟΚ). Είμαι φανατικός μνημονιακός. Είμαι αντισυνωμοσιολόγος και θεωρώ μπουρδολογίες το αντινεοταξιτίκο μελό που προσπαθεί να αποενοχοποιήσει τις ευθύνες του καθνεός μας για την κατάστασή μας. Είμαι εν γένει της δημοκρατικής παράταξης, εκείνης που ΔΕΝ έχασε εθνικό έδαφος το '22 και το '74. Ξέρετε εκείνο που έχασαν οι δεξιοί αμόρφωτοι που μας κατσικώθηκαν ελέω Θεού. Είμαι κανονικός πασοκτσής, από τους μη ευνοηθέντες (δηλαδή λιγότερο κανονικός, χαχαχα). Συμπαθώ τους μετανάστες και υπό όρους κρίνω ότι αποτελούν μέχρι ΚΑΙ ευλογία. Ωστόσο προσυπογράφω ανεπιφύλατκα το παρακάτω, ΣΧΕΔΟΝ όλο.

    Στις μέρες μας το θέμα της φύλαξης των ελληνικών συνόρων έχει έλθει και πάλι στην επικαιρότητα, λόγω του περιστατικού στο Φαρμακονήσι, το οποίο προβοκατόρικα εκμεταλλεύονται οι "γνωστοί-άγνωστοι", παρουσιάζοντας αλλοιωμένες, κατά το δοκούν, τις συνθήκες και τις λεπτομέρειες του δυστυχήματος. Ένα ακόμα επεισόδιο στην ανεξέλεγκτη εισβολή (γιατί περί εισβολής πρόκειται) μουσουλμάνων (κυρίως χωρίς να έχει σημασία για μένα αν ήταν βουδιστές ή χριστιανοί ή άθεοι) λαθρομεταναστών από την Μέση Ανατολή.

    Αξίζει όμως για εμάς τους Έλληνες να θυμηθούμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε απειλή εθνικής ασφάλειας στα σύνορά μας, λόγω εξ ανατολών εισβολής φανατικών μουσουλμάνων.

    Για την ακρίβεια, στην εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, όταν τα σύνορά μας δεν ήταν στον Έβρο και στο Φαρμακονήσι, αλλά στην οροσειρά του Ταύρου, ο Ελληνισμός της Ανατολής βρισκόταν σε πραγματικό και καθημερινό πόλεμο με τους τότε Άραβες μουσουλμάνους εισβολείς.

    Οι οποίοι εισέρχονταν στις ελληνικές επαρχίες για πλιάτσικο, σφαγή και αιχμαλωσία του άμαχου πληθυσμού του οποίου μοναδική προστασία ήταν οι, μόνιμα εγκατηστημένοι στις περιοχές αυτές, επαγγελματίες στρατιώτες του Βυζαντίου, και οργανωμένοι σε μικρότερες ή μεγαλύτερες τακτικές μονάδες στρατού.

    Πρόκειται για τους θρυλικούς Ακρίτες, το όνομα των οποίων χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, ως επίθετο χαρακτηρισμού, όταν αναφερόμαστε στους κατοίκους της ελληνικής παραμεθωρίου.

    Παρόλο, όμως, που το χρησιμοποιούμε το όνομα, το σύγχρονο ελληνικό κράτος ελλείπεται σαφώς στην αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία ενός άρτιου συστήματος φύλαξης συνόρων, σαν και αυτό που ίσχυσε για πολλούς αιώνες στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

    Η φύλαξη της τεράστιας έκτασης των συνόρων ήταν διαρκής φροντίδα για το Βυζάντιο. Για να αντιμετωπίσει το Βυζάντιο την κατάσταση, τοποθέτησε σε αυτές τις άκρες των συνόρων φρουρούς, τους Ακρίτες. Σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους, το κράτος τους έδινε δωρεάν χωράφια (στρατιωτόπια), άλογα και όπλα και τους απάλλασσε από φόρους.

    Έτσι είχαν εγκατασταθεί μαζί με τις οικογένειές τους στα ανατολικά σύνορα και ήταν πραγματικοί "βιγλάτορες", αφού παρακολουθούσαν τις κινήσεις των εχθρών και ειδοποιούσαν έγκαιρα το Παλάτι.

    Επίσης φρουρούσαν τα περάσματα των συνόρων και εμπόδιζαν τους εχθρούς να λεηλατούν αυτές τις περιοχές

    Οι Ακρίτες έγιναν ξακουστοί, πολεμώντας εναντίον των Αράβων για την προστασία των συνόρων. Όταν δεν πολεμούσαν, γυμνάζονταν και βοηθούσαν στην οχύρωση των ακριτικών πόλεων.

    Για την ανδρεία τους ο λαός τους εξύμνησε στα ακριτικά τραγούδια, τα οποία μιλούν για τη ζωή τους και τους αγώνες τους και έγιναν η αρχή των δημοτικών μας τραγουδιών. Ο πιο ξακουστός ήταν ο Βασίλειος Διγενής, που εξυμνήθηκε ιδιαίτερα στο έπος "Βασίλειος Διγενής Ακρίτας".


    Φρουροί στα σύνορα οι Ακρίτες, πολεμούσαν αδιάκοπα τους επιδρομείς και για τα μεγάλα κατορθώματά τους, γιά τη ζωή τους και τους αγώνες τους, μιλάνε τ' ακριτικά τραγούδια.

    Αν θέλει ο δυτικός κόσμος νέους ακρίτες δε χρειάζεται να ψάξει. Τους έχει. Αλλά με πορδές δε βάφονται αβγά. Και ο νοών νοήτω. Αλλά πρέπει πρώτα να απαντηθεί το ερώτημα αν θέλει. Θέλει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/2/14 19:08

      Γεια σου ρε "ΠΑΣΟΚτση" που μελετας και το defence.net!
      αντε, ποσταρε μας τωρα και κατι απο hellasorthodoxy, μπορεις!

      Α και που 'σαι: οι Ακριτες που μας λες δεν επνιγαν παιδακια και μαναδες οπως οι "αντρες" του Δενδια - οι Ακριτες πολεμουσαν εναντια σε κανονικους εχθρους, ταμαμ?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/2/14 23:36

      Να θυμίσω τι λέει το κείμενο:

      Ένα ακόμα επεισόδιο στην ανεξέλεγκτη εισβολή (γιατί περί εισβολής πρόκειται) μουσουλμάνων (κυρίως χωρίς να έχει σημασία για μένα αν ήταν βουδιστές ή χριστιανοί ή άθεοι) λαθρομεταναστών από την Μέση Ανατολή.

      ΆΡα κι αυτοί είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ εχθροί ακόμα κι αν δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι. Στο 2014 ζούμε μπουφάκο. Άλλαξε το παιχνίδι ακόμα και του πολέμου και του ποιος είναι ήρωας, φιλόπατρις και σωστός. Πού να καταλάβεις όμως εσύ το απολίθωμα;;;;

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος1/2/14 17:45

    Καλά για επαγγελματίες ΣΥΡΙΖΑίους μιλάμε τώρα τι να πούμε;;;;;;
    Μου αρέσει που ασχολούνται κάποιοι. Είπαμε: Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ι Ε Σ τσογλάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/2/14 23:34

    Νεολαίος κι ο Καραγιουσούφ..??Για τους δουλέμπορους Τούρκους Τσιμουδιά έτσι..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/2/14 19:15

    δώστε το δικαίωμα της απεργίας στους "μπάτσους" να μην δουλεψουν μία δύο εβδομαδες να δούμε τι θα λέει το piazza για επανπροωθήσεις μπάτσων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/2/14 12:33

    ΑΝ ΑΥΡΙΟΠ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΝΙΓΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΑΠΟΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/2/14 15:57

      τι σχεση εχει αυτο που λες βρε φιλε μου? ποιος θελει πνιημενα παιδια, επαγγελματιαες καλοφαγαδες ψευτοανθρωπιστες δεν θελει

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.