10.1.14

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Το πρόσφατο τροχαίο ατύχημα, που έγινε στον κάθετο άξονα Ορεστιάδας – Ορμενίου στο ύψος του κόμβου των Ριζίων και στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας συνάνθρωπός μας και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις, έφερε ξανά στην επιφάνεια τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους του Βόρειου Έβρου και ιδιαίτερα στο κρίσιμο ζήτημα της άμεσης διακομιδής και της επείγουσας παροχής πρώτων βοηθειών σε έκτακτες περιπτώσεις.
Συγκεκριμένα στο Βόρειο Έβρο η υπηρεσία (ΕΚΑΒ) που έχει στην ευθύνη της να συντονίζει την άμεση μεταφορά έκτακτων περιστατικών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας με τα δυο (2) πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα που διαθέτει, τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, τις ελλείψεις προσωπικού, την παλαιότητα του οδικού δικτύου, τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της περιοχής μας, ΑΔΥΝΑΤΕΙ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, να καλύψει με επάρκεια τις ανάγκες των κατοίκων στο κρίσιμο ζήτημα της άμεσης παροχής ιατρικής φροντίδας.
Την ανάλγητη αυτή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πληρώνουν ακριβά και πολλές φορές με την ίδια τους τη ζωή οι κάτοικοι του Βορείου Έβρου. Μπροστά σ’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση δεν μπορούμε να περιμένουμε «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα…». Η Γραμματεία Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να πάρουν την υπόθεση της υγείας στα χέρια τους και το 2014 με καλύτερο συντονισμό να δυναμώσουν τον αγώνα διεκδικώντας:
• Την ανάκληση της συγχώνευσης του Νοσοκομείου Διδυμότειχου με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (Π.Γ.Ν.Ε.).
• Την άμεση και πλήρη κάλυψη του Νοσοκομείου Διδυμότειχου και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας, Σουφλίου, Δικαίων με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης στελέχωση όλων των τμημάτων και κλινικών του με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
• Την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας του ΕΚΑΒ με προσωπικό και ασθενοφόρα
• Την πανελλαδική ανάπτυξη ενιαίου, αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος ΥΓΕΙΑΣ, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 στις 11 το πρωί, η Γραμματεία Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ μαζί με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών της Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και θα συναντηθούν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.