15.1.14

Η Κομοτηνή στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Η Κομοτηνή δίνει το παρών στο 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, με την σκηνοθέτιδα Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη να διαγωνίζεται με την ταινία Washingtonia. Η καλή φίλη Κωνστανίνα είναι απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και οι ταινίες της έχουν συμμετάσχει σε πολυάριθμα διεθνή φεστιβάλ.
Αγαπά την Κομοτηνή την επισκέπτεται συχνά και η οποία της έχει δώσει ερεθίσματα για να εκφρασθεί καλλιτεχνικά. Μία ταλαντούχα γυναίκα που επέλεξε να ασχοληθεί με την σκηνοθεσία, παρά το γεγονός ότι σήμερα οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Η ταινία Washingtonia (24’) θα συναγωνιστεί άλλες 24 ταινίες από 21 χώρες με στόχο την Χρυσή και Αργυρή Άρκτο των ταινιών μικρού μήκους.
Θέμα της οι φοίνικες που στέκουν αγέρωχοι, πανύψηλοι και υγιέστατοι στην κεντρική είσοδο του Εθνικού Κήπου. Η Ουασινγκτόνια, λοιπόν, είναι το μόνο είδος φοίνικα που δεν προσβάλλεται από το διαβόητο «εισαγόμενο» κόκκινο σκαθάρι, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει ξεκληρίσει στεγνά τα φοινικοειδή της ελληνικής επικράτειας. Το φιλμάκι της Κωνσταντίνας καταδύεται στη «μικρή και ξερή καρδιά» αυτού του φοίνικα, που ακριβώς επειδή είναι μικρή κι ελάχιστα … ζουμερή δεν δελεάζει το αδηφάγο σκαθάρι.
Το Washingtonia γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, σε παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλοκαίρι στην Αθήνα: Φόβος και ελπίδα» του 4ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.