4.1.14

Δίωξη για απιστία στο βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κοντογεώργο! «Φέσι» 4,7 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο

Δίωξη για το αδίκημα της απιστίας άσκησε ο εισαγγελέας Καρπενησίου στον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή της ΝΔ Ευρυτανίας, Κώστα Κοντογεώργο, για το δάνειο των 4,7 εκατ. ευρώ που πήρε η Νομαρχία την περίοδο 2002 - 2010 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος, ενώ στον πρώην νομάρχη επεβλήθη η καταβολή εγγύησης 60.000 ευρώ, δηλαδή η υψηλότερη. Το δε αντικείμενο της δικαστικής έρευνας αφορά στην απόφαση του 2007 της νομαρχίας να εγγυηθεί προκειμένου η εταιρεία ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε. -της οποίας ο κ. Κοντογεώργος ήταν και πρόεδρος- να λάβει το δάνειο των 4,7 εκατ. ευρώ για να ξεπληρώσει χρέη που είχε προς το δημόσιο αλλά και προς τους εργαζόμενους που παρέμεναν απλήρωτοι για πολλά χρόνια.
Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ήταν τότε κοντά στα 13 εκατ. ευρώ, και μεταξύ αυτών ήταν το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου, οικόπεδα και άλλα κτιριακά συγκροτήματα.
Ωστόσο, η εταιρεία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε καμία από τις δόσεις του δανείου, ενώ δύο δόσεις πλήρωσε η νομαρχία Ευρυτανίας ως εγγυήτρια του δανείου. Πλέον το χρέος έχει μεταφεθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ως διαδόχου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας.
Πλέον, η Δικαιοσύνη διερευνά που κατέληξαν αυτά τα χρήματα αλλά και κατά πόσο η συγκεκριμένη εταιρεία λειτουργούσε κανονικά, ή ήταν μια «αμαρτωλή» εταιρεία όπως άλλες εκείνη την περίοδο.
Κάλυψη στον βουλευτή και πρώην νομάρχη παρείχε σήμερα ο κυρβενητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Για το θέμα ο ίδιος ο κ. Κοντογεώργος είχε ζητήσει να αρθεί η βουλευτική του ασυλία και όταν το σχετικό αίτημα έφτασε στη Βουλή, 154 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας, 37 κατά και 1 παρών.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/1/14 15:04

    Αυτή η ιστορία με τους αυτοδιοικητικούς οι οποίοι δανείστηκαν και διαχειρίστηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ "για το καλό των τοπικών κοινωνιών" έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Με στόχο την εξυπηρέτηση κυρίως προσωπικών στρατηγικών και επιδιώξεων έχουν καταχρεώσει δήμους και πρώην νομαρχίες, ενώ έχουν τη βεβαιότητα πως δεν θα λογοδοτήσουν ποτέ, αφού πιστεύουν πως απαλλάσσονται εξ αιτίας της λαϊκής ψήφου την οποία θεωρούν καθαρτήριο. Σε όποια περιοχή της Ελλάδας και αν ψάξεις υπάρχουν Αναπτυξιακές Εταιρίες, Δημοτικές Επιχειρήσεις και άλλα νομικά πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης με σκοτεινές διαχειρίσεις, απίστευτες σπατάλες και προκλητικά ελλείμματα. Κάποια στιγμή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η δικαιοσύνη πρέπει να κινηθούν ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Το σίγουρο είναι πως και εμείς ως πολίτες-δημότες-ψηφοφόροι πρέπει να καταδικάσουν τον Μάιο, όλη αυτή την ιδιότυπη διαπλοκή των αυτοδιοικητικών μας. Οι σωτήρες των Δήμων μας μάλιστα όταν επέρχεται μια αλλαγή στη διοίκηση δεν ελέγχουν ούτε τιμωρούν τους προκατόχους τους, ευελπιστώντας στην αντίστοιχη ανοχή, όταν και αυτοί θα απολέσουν την εξουσία, ίσως γιατί έχουν τον ίδιο στόχο, δηλαδή να κατασπαταλήσουν τα χρήματα των ταμείων προς ίδιον όφελος. Απλώς κρατούν δέσμια την όποια αντιπολίτευση, με την απειλή πως θα τους ξεσκεπάσουν αν δεν δείξει την απαιτούμενη ανοχή. Η απειλή όμως δεν μετουσιώνεται ποτέ σε δράση και ο κύκλος της διαφθοράς και το πλιάτσικο συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/1/14 21:48

      Η ειρωνία είναι ότι έγινε και συνέδριο για την διαφθορά στην Κομοτηνή από Δήμο και Περιφέρεια. Και γέλασε και η παρδαλή κατσίκα.Νομίζουν ότι την γλύτωσαν .

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.