13.1.14

Πρεμιέρα για τις εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις. Θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με εγκύκλιό της προς τα μέλη και τους εμπορικούς συλλόγους υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του νέου νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2014 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Τόσο οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων όσο και οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν και να προσέξουν τα εξής:
  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
  • Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
  • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.