13.1.14

Ο Πανθρακικός πήρε το ντέρμπι της Θράκης από τη Ξάνθη με 2-1

Μεγάλη βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε στην έδρα του ο Πανθρακικός επί της Ξάνθης με 2-1, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.
Με δύο διαδοχικές ευκαιρίες για την Ξάνθη ξεκίνησε ο αγώνας στην Κομοτηνή. Στο 8’ το πλασέ του Τριάδη μέσα στην περιοχή κόντραρε στα σώματα, ενώ στην εξέλιξη ο Σολάρι έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο ο Σέρεμετ ήταν σε ετοιμότητα. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν ευνοϊκά για τους φιλοξενούμενους, καθώς στο 16’ ο Φλίσκας μέσα σε δύο λεπτά αντίκρισε δύο φορές την κίτρινη κάρτα του Ζαχαριάδη, αφήνοντας την ομάδα του από πολύ νωρίς με 10 παίκτες.
Το συγκρότημα του Μάουρερ, πάντως, δεν επηρεάστηκε από την αποβολή και στο 24’ ο Σέρεμετ ήταν και πάλι στη σωστή θέση μετά το σουτ του Τριάδη. Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 32’, όταν μετά από εξαιρετική συνεργασία των Ιγκόρ και Ρομέου, έφερε τον τελευταίο σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
Στο δεύτερο μέρος ο Πανθρακικός έγινε πιο επιθετικός και προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Στο 59’ το σουτ του Ρομέου απόκρουσε ο Τσεμα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σολάρι έχασε τεράστια ευκαιρία (πλασέ άουτ) για να βάλει μπροστά τη Ξάνθη.
Τελικά το γκολ ήρθε για τους γηπεδούχους στο 70’ με την ασίστ του Κάσες στον Τζάνη και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0). Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Μάντζιου, η Ξάνθη «απάντησε» με το Βάλλα, ο οποίος στο 73΄ ισοφάρισε (1-1). Το ματς είχε ... ανοίξει για τα καλά και στο 79’ ο Κάσες εντελώς αμαρκάριστος με κεφαλιά «έγραψε» το 2-1 και με το τέρμα αυτό η ομάδα της Κομοτηνής πανηγύρισε την σημαντική νίκη. Στο 88’ ο Μουκουάνα είδε την κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στο Μπαϊκαρά.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Α.Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου (76΄ Εμπόου), Σαρακατσάνος, Ιγκόρ (64΄ Χασομέρης), Ρομέου, Λαδάκης, Μαξίμ, Κάσες (90΄+5 Μακρυδημήτρης), Μπαϊκαρά, Τζάνης, Ντιόγκο
ΞΑΝΘΗ (Ρ.Μάουρερ): Τσέμα, Τριάδης, Ντε Γκούζμαν (86΄ Ράνος), Γούτας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (46΄ Βασιλακάκης), Μουκουάνα, Σολάρι (66΄ Κάλβο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.