20.12.13

#skouries Την απαλλαγή των κατηγοριών στον 15χρονου μαθητή ζητά η ΕΛΜΕ Ροδόπης

Ως δάσκαλοι και πολίτες της Ροδόπης δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον 15χρονο μαθητή μας, ο οποίος τον Οκτώβρη του 2012 μετέβη μαζί με άλλους νέους στις Σκουριές Χαλκιδικής, προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στις επιχειρήσεις εξόρυξης χρυσού. Εκεί πάνω στον πανικό των χημικών της Αστυνομίας, έχασε το πορτοφόλι του μαζί με την αστυνομική του ταυτότητα, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή της Αστυνομίας.
Η τελευταία, ενεργώντας με μεθόδους αστυνομικού κράτους άλλων εποχών, παρακράτησε την ταυτότητά του για περισσότερο από 1 χρόνο και μόλις ολοκλήρωσε το φακέλωμα, επισκέφτηκε το σπίτι του μαθητή, για να τον καλέσει σε ανάκριση, γιατί, κατά την Αστυνομία, η εύρεση ταυτότητας σε χώρο διαδήλωσης σημαίνει συμμετοχή ΚΑΙ σε επεισόδια! Ανάκριση βέβαια που - σημειωτέον - περιλαμβάνει και λήψη γενετικού υλικού!
Αν κάποιος πρέπει να απολογηθεί, είναι η κυβέρνηση Σαμαρά για την καταστρατήγηση του Συντάγματος - και συγκεκριμένα του άρθρου 24, περί προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και των δασών. Κι αν η έννοια «Σύνταγμα» δεν φαίνεται να λέει πλέον και πολλά στους κυβερνώντες, σίγουρα θα λένε περισσότερα οι επιστημονικοί φορείς και το λαϊκό αίσθημα που απορρίπτουν τα αποικιακά, δήθεν αναπτυξιακά σχέδια των χρυσοθήρων. 
Και φυσικά, εκτός των παραπάνω, εγείρεται μέγα νομικό ζήτημα και για τον χειρισμό της υπόθεσης του μαθητή μας από τις αστυνομικές αρχές. Η ΕΛΜΕ Ροδόπης καταγγέλλει το καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στο θέμα της εξόρυξης χρυσού σε διάφορα σημεία της Β. Ελλάδας. Έφτασε, με την πρωτοφανή κατηγορία της «απείθειας» και «στάσης», να απαγορεύει ακόμα και την έκφραση γνώμης ενάντια στη δήθεν επένδυση που απειλεί να καταστρέψει τη Χαλκιδική, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, προχωρώντας σε προληπτικές συλλήψεις αγωνιστών, προσαγωγές και δικαστικές διώξεις.
Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε τους αγώνες των κατοίκων και της νεολαίας μας, σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, που είναι ενάντια στην καταστροφική αυτή επένδυση και καλούμε τον λαό να παλέψει για την αλλαγή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, που δεν διστάζει να θυσιάζει το περιβάλλον της χώρας μας (για το οποίο είμαστε υπερήφανοι), με αποκλειστικό γνώμονα τα κέρδη των εταιριών. Συνεπώς, ζητούμε την πλήρη ΑΠΑΛΛΑΓΗ του 15χρονου μαθητή μας από κάθε αστυνομική και δικαστική εμπλοκή, ως ελάχιστη ένδειξη από μέρους των διωκτών του ότι αναλογίζονται τις τεράστιες ευθύνες τους απέναντι στη χώρα και τον λαό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.