20.12.13

Κρέας με DNA αλόγου στις φοιτητικές λέσχες Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης σχετικά με τα αποτελέσματα της άσκησης των ελεγκτικών του αρμοδιοτήτων, ανακοίνωσε ότι το μήνα Νοέμβριο του έτους 2013, από τη διαπίστωση παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις τροφίμων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, πρόστιμα συνολικού ύψους 75.000€.
Τα περισσότερα επιβλήθηκαν στη «Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING AE», καθώς στα προϊόντα της ανιχνεύτηκε DNA αλόγου. Αξιοσημείωτο πως η εταιρία «τιμωρήθηκε» γιατί προμηθεύει με το συγκεκριμένο κρέας τις φοιτητικές λέσχες της Ορεστιάδας και της Αλεξανδρούπολης, ενώ της έχει επιβληθεί πρόστιμο στο παρελθόν για παρόμοιο παράπτωμα και για τη φοιτητική λέσχη της Κομοτηνής. Σε όσες εκ των περιπτώσεων προβλέπεται από τη νομοθεσία οι υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή από τον ΕΦΕΤ. Δείτε τα πρόστιμα και ποιες επιχειρήσεις αφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.