18.12.13

Παρουσίαση εφαρμογής «GIS Περιβαλλοντικών Αδειών και Δεδομένων» της ΠΕ Δράμας

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας παρουσίασε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου την ιδιαίτερα χρήσιμη και ενδιαφέρουσα εφαρμογή «GIS Περιβαλλοντικών Αδειών & Δεδομένων ΠΕ Δράμας».
Πρόκειται για μια διαδικτυακή εφαρμογή που προσφέρει άμεσα και ελεύθερα στους ενδιαφερόμενους πολίτες και τις αρμόδιες υπηρεσίες πληροφορίες τόσο για την τοποθεσία όσο και για τα ειδικότερα χαρακτηριστικά των περιβαλλοντικά αδειοδοτούμενων έργων και δραστηριοτήτων κατηγορίας Β (πχ κτηνοτροφικές μονάδες, βιοτεχνίες – βιομηχανίες, εργαστήρια, γεωτρήσεις) στο Ν. Δράμας. Με τη βοήθεια λεπτομερών ψηφιακών χαρτών παρουσιάζονται δραστηριότητες και έργα από το 1995 μέχρι σήμερα, αποτυπώνοντας με τον πλέον εύληπτο και προσβάσιμο τρόπο έναν ιδιαίτερα χρήσιμο και σημαντικό πλούτο πληροφοριών.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάδειξη των περιβαλλοντικών απειλών, καθώς επισημαίνονται αναλυτικά οι προστατευόμενες περιοχές και οι περιβαλλοντικοί πόροι που χρίζουν προστασίας στον Ν. Δράμας. Επισημαίνεται πως η εφαρμογή έχει δυναμικό χαρακτήρα, γεγονός που σημαίνει πως θα επικαιροποιείται τακτικά, ενώ παράλληλα θα εμπλουτίζεται με νέες κατηγορίες έργων και δραστηριοτήτων.
Η παρούσα πρώτη έκδοση περιλαμβάνει:
  • Το ανάγλυφο του Νομού Δράμας
  • Το κύριο οδικό δίκτυο του Ν.Δράμας
  • Το κύριο υδρογραφικό δίκτυο του Ν.Δράμας.
  • Τους οικισμούς του Ν.Δράμας
  • Τις ενταγμένες περιοχές στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura2000 για το Ν.Δράμας.
  • Τα περιβαλλοντικά αδειοδοτημένα δημόσια έργα κατηγορίας Β (αναφορικά με την περιβαλλοντική αδειοδότηση) για τον Ν.Δράμας.
Η εφαρμογή υλοποιήθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής της ΠΕ Δράμας, ενώ για την εισαγωγή δεδομένων πολύτιμη ήταν η συνδρομή των απασχολούμενων στο πλαίσιο του προγράμματος  κοινωφελούς εργασίας 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.