10.12.13

Σύσκεψη για τον καθορισμό των λατομικών ζωνών στην περιοχή του Βώλακα Δράμας

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Αυτοδιοίκησης του Διοικητηρίου Δράμας σύσκεψη με θέμα τον καθορισμό της ζώνης ανάπτυξης λατομικής δραστηριότητας στην περιοχή του Βώλακα.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Αθανάσιου Καρούντζου, ενώ το συντονισμό της διαδικασίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, Δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης, στελέχη του Τμήματος Περιβάλλοντος και των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η ιδιαίτερα μεγάλη πίεση που ασκείται το τελευταίο διάστημα στη συγκεκριμένη περιοχή για τη χορήγηση νέων αδειών λατομικής εκμετάλλευσης και διευκρινίστηκε πως το ισχύον καθεστώς δεν προστατεύει επαρκώς την παρακείμενη δασική έκταση, καθώς δεν αποκλείει ρητά την επέκταση και σε αυτήν των λατομικών δραστηριοτήτων. Με αυτό το δεδομένο, και αφού υποστηρίχθηκε από όλες τις πλευρές πως ο επιθυμητός στόχος δεν είναι άλλος από την ταυτόχρονη προστασία τόσο της λελογισμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας όσο και του φυσικού κάλλους και της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής, έγινε αποδεκτή η θέση του κ. Καρούντζου σύμφωνα με την οποία πρόκειται να επεκταθεί μερικώς η ζώνη λατομικής εκμετάλλευσης με την ταυτόχρονη όμως έκδοση απόφασης που θα οριοθετεί με δεσμευτικό τρόπο μια εκτεταμένη ζώνη προστασίας.
Προκειμένου να χαραχθούν τα ακριβή όρια των δύο περιοχών, συμφωνήθηκε εντός 15 ημερών να έχουν αποσταλεί από όλους τους ενδιαφερόμενους οι σχετικές προτάσεις-τοποθετήσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, προκειμένου να αποτυπωθεί η πρόταση του Γενικού Γραμματέα σε οριστικό χάρτη και να δρομολογηθεί η σχετική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.