3.12.13

Αβάσιμα τα δημοσιεύματα που φέρουν την ΔΕΥΑΔ στις υπό κατάργηση επιχειρήσεις

Έκπληξη και απορία προκαλούν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία πρόκειται να καταργηθούν 11 ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα και σε αυτές οι συντάκτες των δημοσιευμάτων, εντάσσουν και την ΔΕΥΑΔ. Ο Δήμος της Δράμας ενημερώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι:
• H ΔΕΥΑΔ αποτελεί μία από τις πιο εύρωστες επιχειρήσεις ύδρευσης, αποχέτευσης πανελλαδικά.
• Η ΔΕΥΑΔ είναι η 5η πανελλαδικά σε μέγεθος (σε αριθμό υδρομέτρων) και παρά τον μεγάλο όγκο εργασιών της σε σχέση με άλλες αντίστοιχες επιχειρήσεις διατηρεί πολύ λιγότερο προσωπικό και κατά συνέπεια επιβαρύνεται με πολύ μικρότερο κόστος.
• Η ΔΕΥΑΔ απασχολεί σήμερα 66 άτομα προσωπικό και μία νομική σύμβουλο όταν την ίδια στιγμή σε ΔΕΥΑ άλλων Δήμων, με το μισό όγκο εργασιών, υπάρχει σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός προσωπικού.
• Η ΔΕΥΑΔ είναι από τις οικονομικά εύρωστες επιχειρήσεις με μηδενικό δανεισμό.
• H ΔΕΥΑΔ σήμερα έχει ταμειακό απόθεμα περίπου 3.000.000 ευρώ και τα έσοδα της από τους τόκους του αποθέματος προσεγγίζουν τις 200.000 ευρώ ετησίως.
• Η ΔΕΥΑΔ υλοποιεί αυτή τη στιγμή έργα ύψους 23.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ και έχει υποβάλλει για χρηματοδότηση επιπλέον έργα ύψους 15.000.000 ευρώ. Παράλληλα υλοποιεί έργα μικρής κλίμακας με κόστος 1.000.000 ευρώ ετησίως από ιδίους πόρους.
• Η ΔΕΥΑΔ λόγω της άριστης οικονομικής κατάστασης προχώρησε σε μείωση του κόστους ύδρευσης αποχέτευσης για τους Δραμινούς με μειώσεις μέχρι και 50%.
Έτσι, μοιάζει τουλάχιστον ανεδαφικό το γεγονός ότι στον πίνακα που κυκλοφόρησε με τους υπό κατάργηση οργανισμούς εντάσσουν τη ΔΕΥΑΔ και όχι αντίστοιχες επιχειρήσεις που έχουν δυσανάλογο και πολύ μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας. Ως εκ τούτου ο Δήμος της Δράμας, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του και την διαμαρτυρία του για τα δημοσιεύματα που φέρουν τη ΔΕΥΑΔ ως μία από τις υπό κατάργηση επιχειρήσεις. Η ΔΕΥΑΔ με την σημερινή της λειτουργία θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής για όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.