30.12.13

Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Μαρώνειας

Το ανακαινισμένο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Μαρώνειας και η μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο Μαρώνειας, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, από τον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη.
Το Πολιτιστικό Κέντρο Μαρώνειας, που βρίσκεται σε περίοπτη θέση του ιστορικού οικισμού με απεριόριστη θέα, διαθέτει υπερσύγχρονη αίθουσα συνεδρίων 152 θέσεων με σεμιναριακή υποδομή και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με πλήρη ηχητικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό η οποία πήρε το όνομα του διατελέσαντος προέδρου της Κοινότητας Μαρώνειας Παναγιώτη Μαργαρίτη.
Επίσης διαθέτει αίθουσες παρουσίασης εκθέσεων εικαστικών τεχνών, εκθετήριο τοπικών προϊόντων αλλά και βοηθητικούς χώρους υποστήριξης πολιτιστικών και άλλων καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Το έργο «Επισκευή και εξοπλισμός πνευματικού κέντρου – κοινοτικού καταστήματος Μαρώνειας», προϋπολογισμού 1.306.530,10 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το περιφερειακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Παρουσία αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων του δήμου, προέδρων των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής και κατοίκων της περιοχής, έγινε η τελετή των εγκαινίων και ακολούθησε μετά τις ομιλίες παρουσίαση ντοκιμαντέρ για την ιστορική φυσιογνωμία της Μαρώνειας από την πρώην προϊσταμένη της ΙΘ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κομοτηνής Νικολίτσα Κοκοτάκη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Βαλκανικής Μουσικής την οποία συνόδευσε στο πιάνο ο ίδιος ο δήμαρχος, και η οποία έκλεισε το πρόγραμμα με θρακιώτικα κάλαντα για την πρωτοχρονιά.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/12/13 15:55

    Τι να το κάνει τέτοιο τεράστιο κτίριο ένα μικρό (πλέον) χωριό όπως η Μαρώνεια; Αντί να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ έργα που θα φέρουν ανάπτυξη, προτιμώνται αυτά που πλουτίζουν τους εργολάβους. Άντε, σε καμιά εικοσαετία ξανά 1.000.000 ευρώ για ανακαίνιση αφού θα ρημάξει όπως έγινε και στο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/12/13 17:28

    Ας εγκαινιάζουν τα έργα των πεταμένων εκατομμυρίων γιατί από τον Μάιο κανένας δεν θα είναι στη θέση του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/12/13 23:58

    Αναγούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.