9.12.13

Η θεατρική παράσταση «Οι άγγελοι των λυγμών» στη Δράμα

Η ΠΕ Δράμας συμμετέχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης ενάντια στη βία κατά των γυναικών και σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση με τίτλο: «Οι άγγελοι των λυγμών», που διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας ΑΜΘ και τους γυναικείους πολιτιστικούς συλλόγους της Δράμας (Μέριμνα Ποντίων Κυριών, Σοροπτιμιστικός Όμιλος, Ένωση Κυριών, Λύκειο Ελληνίδων, Σώμα Οδηγισμού).
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο στο «Αμφιθέατρο Δραμινών» την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 20:00. Πρόκειται για μια παραγωγή της Πολιτιστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Θεάτρου Ανάβασις», βασισμένη στο βιβλίο του Πέτρου Κυρίμη «Κύριε των λυγμών», σε σκηνοθεσία της Μαρίας Καραβία. Επισημαίνεται πως η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές ηλικίας άνω των 14 ετών.
Η δράση του έργου  ξεκινά από τον τελευταίο χρόνο της γερμανικής κατοχής, όταν οι σύμμαχοι βομβαρδίζουν το λιμάνι του Πειραιά και καράβια με τα αμπάρια γεμάτα δυναμίτη ανατινάζονται στον αέρα. Φωτιά και καπνοί γεμίζουν τους δρόμους στο λιμάνι… Σε κάποιο στενό, μια γυναίκα γεννάει κατάμονη στη μέση του δρόμου, κάτω από βροχή σίδερα και λαμαρίνες…
Ένα έργο γεμάτο ένταση, πάθος και βαθιά συναισθήματα, που αγγίζει βαθιά όχι μόνο το γυναικείο αλλά με έκπληξη και το ανδρικό κοινό. Μια κραυγή ενάντια στο άδικο, για τις γυναίκες που επέζησαν από τη γερμανική κατοχή, όπως η ηρωίδα του έργου που μετά από έναν πόλεμο, μονάχη, αγωνίζεται και κυνηγά το όνειρο της επιβίωσης, γι’ αυτήν και το παιδί της, σε μία Ελλάδα που παλεύει και η ίδια να σταθεί στα πόδια της. Οι άνθρωποι μέσα από την αγριότητα της εποχής εκείνης, διαμορφώνουν χαραχτήρες, η Βία καιροφυλακτεί και τα θύματα γίνονται θύτες και οι θύτες θύματα.

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.