18.12.13

3η συνάντηση εταίρων του έργου STATUS στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση των εταίρων του έργου STATUS «Strategic territorial agendas for small and middle-sized cities» και το 2ο Συνέδριο σε θέματα στρατηγικού πολεοδομικού σχεδιασμού, στις 8 – 11 Δεκεμβρίου 2013 στην πόλη Schwechat της Αυστρίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος South East Europe (Νοτιοανατολική Ευρώπη) και στο οποίο ο Δήμος Καβάλας είναι επικεφαλής εταίρος. Κύριοι στόχοι του έργου είναι:
  • Η εξοικείωση των Δήμων με τις σύγχρονες προσεγγίσεις στρατηγικού πολεοδομικού σχεδιασμού
  • Η εδραίωση της συνεργασίας μεταξύ Δήμων, πιθανών επενδυτών και του τριτογενούς τομέα μιας πόλης
  • Η δημιουργία μιας πλατφόρμας ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα αστικής και περιφερειακής ανάπτυξης
  • Η εκκίνηση και οργάνωση συμμετοχικής διαδικασίας σε τοπικό επίπεδο δημιουργώντας αστικά κέντρα
  • Η αποσαφήνιση των βημάτων και του περιεχομένου του πολεοδομικού σχεδιασμού για κάθε πόλη – εταίρο και η σύνθεση μιας πολεοδομικής Agenda.
Ο Δήμος Καβάλας έχει ορίσει ως περιοχή παρέμβασης για το έργο αυτό, την Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Για την περιοχή παρέμβασης κάθε εταίρου εκπονείται μελέτη που υποδεικνύει τα δυνατά της σημεία, καθώς επίσης και τις ευκαιρίες ανάπτυξής της. Τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης της περιοχής της Καβάλας παρουσιάστηκαν στους εκπροσώπους των τοπικών εμπλεκόμενων φορέων κατά τη διάρκεια του 1ου συμμετοχικού προπαρασκευαστικού εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2013.  Τα αναπτυξιακά σενάρια που θα προκύψουν,  θα τεθούν σε διαβούλευση και με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί ένα στρατηγικό πολεοδομικό σχέδιο για την περιοχή.
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της συνάντησης παρακολούθησαν  ο διαχειριστής της Κοινής Τεχνικής Γραμματείας του προγράμματος SEE Gabriel Johannes και ο οικονομικός διαχειριστής του προγράμματος SEE Niko Finka εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή τους για την πορεία του έργου. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν, εκτός των άλλων, διαχειριστικά θέματα, ενώ παρουσιάστηκε απ’ όλους τους εταίρους η πορεία των εργασιών τους μέχρι σήμερα. Τέλος, διαμορφώθηκε το πλάνο εργασίας για την επόμενη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.