14.11.13

Διατηρεί το προβάδισμα του ο ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της Pulse

Διατηρεί το προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση, με τη ΝΔ να μειώνει κατά μισή ποσοστιαία μονάδα την απόσταση που τους χωρίζει. Πιο συγκεκριμένα:
Προβάδισμα 0,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Pulse RC, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Ποντίκι».
Στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε;», το 22% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ (όπως και τον Οκτώβριο) και το 21,5% ΝΔ (21% τον Οκτώβριο). Την ίδια ώρα, τρίτο κόμμα, με αυξημένο μάλιστα ποσοστό, εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 10,5% (9,5%). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,5% (6,5%), το ΚΚΕ με 5% (5,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% (4,5%) και η ΔΗΜΑΡ να βρίσκεται στο εκλογικό όριο με 3% (3%). Άλλο Κόμμα επέλεξε το 7,5% (7,5%) και Λευκό/Αποχή το 10,5% (10,5%). Αναποφάσιστοι/ΔΑ (Δεν απαντώ) το 9% των ερωτηθέντων (10%).
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή), ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% (όπως και τον Οκτώβριο) και η ΝΔ 24% (23,5%). Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 11,5% (10,5%), ΠΑΣΟΚ με 7,5% (7,5%), ΚΚΕ με 5,5% (6%), Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% (5%), ΔΗΜΑΡ με 3,5% (3,5%). Το Άλλο Κόμμα συγκεντρώνει 8,5% (8,5%) και Αναποφάσιστοι/ΔΑ 10% (11%).

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος14/11/13 12:39

    Το αντιμνημονιακό μέτωπο, ο Σύριζα, η Χρυσή Αυγή, ο Καμμένος… μόνο να γράψεις αυτά τα τρία ονόματα μαζί δίπλα-δίπλα, καταλαβαίνεις την αδιέξοδη παλαβομάρα της κατασκευής «αντιμνημονιακό μέτωπο». Ο Σύριζα, λοιπόν, βρίσκεται επίσης σε ένα κομβικό σημείο. Πρέπει τώρα να πει μερικά πράγματα, τι κάνουμε τώρα, ποια Ελλάδα θέλουμε για το μέλλον. Μπορεί να αρέσουν στον ελληνικό λαό, μπορεί να μην αρέσουν. Αλλά αυτά που έλεγε μέχρι τώρα ήταν για άλλη εποχή. Όπως το 2010 η κοινωνία δεν ήθελε να ακούσει καμία λογική φωνή, ήθελε μόνο βρισίδι να ξεσπάσει, εχθρούς να κατηγορήσει, έτσι τώρα δεν αντέχει άλλο την παράνοια του καφενείου, την τσάμπα μαγκιά των τηλεοπτικών παραθύρων. Θέλει προτάσεις, νέες ιδέες. Αλλιώς, ο Σύριζα το έχει ξαναδεί το έργο, το 2008. Όμως τώρα είναι ακόμα σοβαρότερα τα πράγματα, γιατί αυτή η ανάγκη δεν έχει καν να κάνει με εκλογικές νίκες. Αν νικήσει έτσι όπως είναι, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει, κι εμείς μαζί του, θα είναι τέτοια που τα σημερινά θα μοιάζουν παιχνιδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.