5.11.13

Εγκαινιάστηκε το νέο κλειστό γυμναστήριο στο Βώλακα Δράμας

Παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλου, του Δημάρχου Κ. Νευροκοπίου Μελέτη Μαυρίδη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βώλακα Πασχάλη Τσαμπάζη εγκαινιάστηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου το νέο κλειστό γυμναστήριο του Βώλακα.
Πρόκειται για κλειστό γυμναστήριο σύγχρονων προδιαγραφών που περιλαμβάνει κεντρικό γήπεδο αθλοπαιδιών με κερκίδα θεατών, αίθουσα εκγύμνασης, αποδυτήρια και χώρους υγιεινής. Το έργο είχε ενταχθεί στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Οροσειράς Ροδόπης, μαζί με σειρά έργων του Δήμου Κ. Νευροκοπίου – Δράμας – Παρανεστίου και ορεινών Δήμων Ξάνθης και Ροδόπης, με προϋπολογισμό 1.210.000,000 € και ολοκληρώθηκε σε χρονικό διάστημα ενός έτους.
Ο Περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης δήλωσε πως «αξίζει αυτή η περιοχή την ιδιαίτερη προσοχή μας. Συνεργαζόμενοι με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Κ. Νευροκοπίου υλοποιούμε το πρόγραμμα Οροσειράς Ροδόπης καθώς και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις στη περιοχή, όπως η Παράκαμψη Νευροκοπίου. Την ίδια προσπάθεια θα κάνουμε και στο νέο ΕΣΠΑ που σχεδιάζεται».
Σχετικά με το έργο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Ξανθόπουλος δήλωσε ότι «πρόκειται για έργο το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα αξιοποιήσει η νεολαία του Βώλακα η οποία και δυναμική και πολυπληθής είναι. Στόχος της τοπικής κοινωνίας είναι η δημιουργία αθλητικού κέντρου στη περιοχή που θα προσελκύσει αθλητικές ομάδες για την προετοιμασία τους, κάτι το οποίο θα ενισχύσει την τοπική οικονομία. Το έργο υλοποιήθηκε διότι περιήλθε σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ. Ένα τέτοιο πρόγραμμα χρειάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στη νέα προγραμματική περίοδο. Η Δράμα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής στην προσπάθεια άρσης της ενδοπεριφερειακής ανισότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.