7.11.13

Ο Καραγιουσούφ για την καθυστέρηση έναρξης της Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Ερώτηση προς τον  Υπουργό Παιδείας, κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ, για την καθυστέρηση της έναρξης των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τα Γυμνάσια και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για τα Λύκεια. Στην ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από άλλους δέκα βουλευτές του κόμματος, τονίζονται τα εξής:
«Δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και, παρά τις από 02/09/2013 δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για την έναρξη του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας με την ταυτόχρονη απασχόληση 2000 εκπαιδευτικών, η σχολική κοινότητα ( εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς), περιμένει ακόμα την υλοποίηση των αποφάσεων του Υπουργού Παιδείας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού η ενισχυτική διδασκαλία είναι δομή της αντισταθμιστικής Αγωγής/Εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο, και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ έως το 2015. Την ίδια ώρα η ψήφιση του νόμου για το Λύκειο, επέφερε κατακόρυφη αύξηση προσφυγής σε Φροντιστήρια για τα βασικά μαθήματα όλων των τάξεων.
Ταυτόχρονα χιλιάδες οικογένειες που πλήττονται από την κρίση, προσβλέπουν στις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης γι’ αυτό και έχουν υποβάλλει αιτήσεις, προκειμένου, να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας αφού αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις ενός φροντιστηρίου και της αγοράς σχολικών βοηθημάτων.
Επειδή είναι ανεπίτρεπτο, σε εποχές έντονης οικονομικής κρίσης και οικονομικής ασφυξίας των οικογενειών των παιδιών, να παρατείνεται η αγωνία και να συνθλίβεται η όποια ελπίδα για υποστηρικτική κι ενισχυτική παιδεία που μπορεί να παρασχεθεί εκ μέρους του κράτους. Επειδή, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, οι αμοιβές των αναπληρωτών στην Ενισχυτική Διδασκαλία, αντιστοιχούν σε εκείνες των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου (5-15 ώρες την εβδομάδα) και των ωρομισθίων (1-4 ώρες την εβδομάδα) και καλύπτονται πλήρως από το ΕΣΠΑ
Επειδή κατά την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στη διάρκεια του περσινού σχολικού έτους, όπου απασχολήθηκαν 1.626 εκπαιδευτικοί, η ενισχυτική διδασκαλία ξεκίνησε καθυστερημένα. Επειδή η καθυστέρηση εφαρμογής του μέτρου επιτείνει και βαθαίνει την ανισότητα των ευκαιριών στην πρόσληψη της μόρφωσης.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  • Για ποιο λόγο καθυστερεί η έναρξη των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ;
  • Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης στα Λύκεια;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.