7.11.13

Πόσες και ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στη Ροδόπη

Υπογράφηκε η απόφαση από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη, σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε περιοχές της Ροδόπης, για τις Κυριακές, πλην των επτά που προβλέπονται από τον Νόμο. Αρχικά επισημαίνεται ότι οι επτά Κυριακές που ορίζονται από το Νόμο, κατά τις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι:
Η πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων των εκπτώσεων και συγκεκριμένα:
  • από τη δεύτερη  Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου
  • από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου
  • το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου
  • το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου
  • σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή
  • Οι δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων
  • Η Κυριακή των Βαΐων
Επιπροσθέτως, η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης ορίζει τις περιοχές στις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες, ως ακολούθως:
Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης
  • Τελευταία Κυριακή πριν την έναρξη κάθε μιας από τις δύο ετήσιες εορτές «Μπαϊράμ»
  • Τελευταία Κυριακή του έτους (πριν την ημέρα της Πρωτοχρονιάς)
Δημοτική Κοινότητα Ξυλαγανής (Τοπικές Κοινότητες: Μαρωνείας, Προσκυνητών, Ιμέρου. Οικισμοί: Φαναρίου, Αρωγής, Μέσης, Πετρωτών (παραλιακή ζώνη)
  • Όλες οι Κυριακές εντός του χρονικού διαστήματος από 01/05-31/10 του έτους
Οι προϋποθέσεις σύμφωνα με το ίδιο νόμο για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι οι εξής:
α) τα εμπορικά καταστήματα να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα,
β) να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise),
γ) να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» («shops−in−a−shop») και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα («outlet»), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.