13.11.13

Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Καβάλα με τον Γάλλο Πρόξενο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς δέχτηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στο γραφείο του, τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Christophe Le Rigoleur, κατόπιν πρόσκλησής του για συνάντηση εργασίας.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γεώργιος Γερομάρκος, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγγελίδης, ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και η αρχαιολόγος Δήμητρα Μαλαμίδου, μέλος της Ελληνογαλλικής Ομάδας  Ανασκαφών του Ντικιλί Τας.
Η σημερινή συνάντηση αποτελεί συνέχεια της τεχνικής σύσκεψης προετοιμασίας που είχε πραγματοποιηθεί στην έδρα του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, με θέμα την ενίσχυση της προσπάθειας για τη δημιουργία αεροπορικής γραμμής σύνδεσης Καβάλας – Λυών.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Πρόξενος δήλωσε πως βρίσκει πολύ θετική την προσπάθεια αυτή, που θα συμβάλλει στην ενίσχυση των τουριστικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ της περιοχής μας και της Λυών, και κυρίως τις παραμέτρους αυτής της κίνησης. Για αυτόν το λόγο δεσμεύτηκε να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή.
Με παρέμβασή του, θα φέρει σε επαφή το Επιμελητήριο της Λυών, το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο, με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και το Επιμελητήριο Καβάλας αντίστοιχα. Θα συνδράμει δε με την παρουσία του στις δράσεις προβολής που σχεδιάζει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, συνεπικουρούμενη από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και το Πανεπιστήμιο της Λυών.
Στο τέλος της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο ένα εκμαγείο γυναικείας μορφής που ανακαλύφθηκε στις ανασκαφές της Θάσου από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, ενώ από την μεριά του ο Γάλλος Πρόξενος προσέφερε έναν πολυτελή τόμο με εκθέματα του Μουσείου του Λούβρου που παρουσιάστηκαν στο Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.