16.11.13

Στον εισαγγελέα για τα προβλήματα των κενών στα σχολεία η ΕΛΜΕ Ροδόπης

Την απόφαση να προσφύγει στον εισαγγελέα, καταγγέλλοντας το Υπουργείο Παιδείας, τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, για τον διαιωνιζόμενο εμπαιγμό ως προς την κάλυψη των κενών στις σχολικές μονάδες του νομού, έλαβε στην πρόσφατη συνεδρίαση του το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης.
Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους, «καθώς βαδίζουμε προς τη συμπλήρωση 3 μηνών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και συγχρόνως τίποτε, ακόμη και αυτή τη στιγμή, δεν προμηνύει την επίλυση του ακανθώδους προβλήματος που οδηγεί τα σχολεία μας στο να υπολειτουργούν και τους μαθητές μας να εξακολουθούν να χάνουν περισσότερες από 400 διδακτικές ώρες την εβδομάδα, θεωρούμε ότι κάθε έννοια “αναμονής”, “υπομονής” ή “περιόδου χάριτος” έχει πια προ πολλού πάψει να υφίσταται. Η λύση είναι δυστυχώς πλέον ο δρόμος της Δικαιοσύνης».
Να σημειωθεί ότι η κατάθεση της καταγγελίας στον εισαγγελέα θα γίνει τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι και θα την συνυπογράψουν, πλην του προεδρείου της ΕΛΜΕ, και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων της Ροδόπης.

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/11/13 18:59

    Ωραίο σόου του Δαπέργολα για το νέο κόμμα του. Τακτικές Καμμένου. Βάλε σάλτσα εισαγγελέα και θάμπωσε τον έλληνα.

    Έχασαν τα επιχειρήματα οι καθηγητές και "εισαγγελοποιούν" τη δράση τους.

    Πού είναι ρε Δαπέργολα που θα έριχνες την Κυβέρνηση το Σεπτέμβρη με την απεργία σας;;;; Όταν μάλιστα τα δικαστήρια παντού δικαιώνουν τους μνημονιακούς τα βρίζετε. Δεν παύετε να τα χρησιμοποιείτε για εντυπώσεις.

    Δε μου λες Δαπέργολα: θα καταγγείλετε στον εισαγγελέα ότι γίνονται και φροντιστήρια;;; Μαύρα - επίσημα δεν έχει σημασία. Δεν είναι παρανομα τα φροντιστήρια και η δημιουργική απασχόληση στο δημοτικό όταν έπρεπε να τα παιδιά να αρκούνται στο σχολείο;;; Ή κάνει τζιζ το θέμα;;; Φαντάζομαι ούτε ο εισαγγελέας θα κάνει έστω χιούμορ να σας το ρωτήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/11/13 11:12

    Δαπέργολας = ΕΛΜΕ;;;; Αυτοί είναι οι καθηγητές των παιδιών μας;;; Τόσες δεκαετίες άφωνοι μπροστά στο έγκλημα της απαξίωσης της Παιδείας, αμιλητοι φοιτητές όταν οι αριστερές κομματικές νεολαίες απαξίωναν το πανεπιστήμιο που σπούδαζαν, τώρα ήρθαν να ... σωσουν τον τόπο κάνοντας Δαπεργόλεια "αντίσταση στον κατακτητή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/11/13 23:12

      Ω βεβαια... "οι αριστερές κομματικές νεολαίες απαξίωναν το πανεπιστήμιο" ενω για τη ΔΑΠαρα που τσεπωνε (ο Υπευθυνος Σχολης!) 1.000.000δρχ (απο τον προϋπολογισμο του ΑΠΘ!) για καθε 50 εκλεκτορες στις Πρυτανικες (στον Μαντη πρωτα, στον Παπαδοπουλο επειτα κ.ο.κ.), ουτε λογος ε;

      Δε φτανει που ΓΑΜΑΤΕ τα Πανεπιστημια εδω κι 20 χρονια, μιλατε κι απο πανω! κλεφτοκοτάδες ε κλεφτοκοτάδες! αει σιχτηρ βραδιατικα...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος17/11/13 11:39

    Δαπέργολα, μήπως σε ενδιαφέρει κι αυτό;;;

    Αυτήν την εποχή συζητιέται στη Μέση Εκπαίδευση μια διαταγή του Υπουργείου Παιδείας που υποχρεώνει τους διευθυντές να φροντίζουν για την άμεση αναπλήρωση του καθηγητή που απουσιάζει από το σχολείο για οποιοδήποτε λόγο. Και αναπληρωτής θα είναι όποιος συνάδελφος είναι εκείνη την ώρα διαθέσιμος. Διότι δεν είναι σωστό ούτε να χάνονται μαθήματα, ούτε τα παιδιά να γυρνάνε στους δρόμους. Δηλαδή το «έχουμε κενό» τέλος. Όποιος νόμιμα ή παράνομα απουσιάζει θα ξέρει ότι βισματώνει ηθελημένα ή άθελα τους συναδέλφους του και φυσικά όλα εδώ πληρώνονται. Πρόκειται για μια τελείως αντιδραστική απόφαση που επιβεβαιώνει την κατεύθυνση της Παιδείας προς την ιδιωτικοποίηση. Διότι δίνει προτεραιότητα στην ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη - μαθητή και όχι στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων - καθηγητών. Και όλα αυτά στην Ελλάδα, στη χώρα που η λέξη «Δημόσιο» σημαίνει προσήλωση στο νομότυπο και εξυπηρέτηση των εργαζομένων σε αυτό. Άσε που κάνει τον ένα να υποβλέπει τον άλλο. Παλιά κανείς δε νοιάζονταν για τον απόντα, ούτε για τα κενά λόγω μιας σοβαρής ασθένειας. Όλοι έλεγαν «ας τον καλύψει το Υπουργείο με ωρομίσθιο» και ανασήκωναν τους ώμους. Με αυτήν την απόφαση ο σύλλογος διδασκόντων αναλαμβάνει την ευθύνη να λύνει άμεσα και εκ των ενόντων προβλήματα προσωρινής έλλειψης προσωπικού και αυτό για το ελληνικό δημόσιο σχολείο είναι φυσικά απαράδεκτο. Γιατί δεν είναι ούτε Ιδιωτικό, ούτε φροντιστήριο να δουλεύει ορθολογικά. Νομίζω ότι το προοδευτικό εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα πρέπει να επιτρέψει τέτοιο πισωγύρισμα. Να μια καλή ευκαιρία για μια απεργία ακόμα. Γιατί πολύ κάτσαμε, στις τάξεις. Και τα Χριστούγεννα έχουν δρόμο ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/11/13 11:48

    Δαπέργολα, διάβασα κάτι ενδιαφέρον, από αυτά που στηλίτευες στον Αντιφωνητή αλλά για άλλο λόγο από το συλλογικό συμφέρον.

    Διάβασέ το και στείλε κάποιον στον εισαγγελέα και για αυτό:

    Έχω, βέβαια, παρατηρήσει ότι και η δική μου γενιά έχει αλλάξει. Θυμάστε παλιά που ψωνίζαμε; Γενικώς αλλά και ειδικώς, συνήθως “φιρμάτο και να φαίνεται” και υπερβάλαμε στην τιμή τόσο όσο να ανέβουν οι μετοχές μας στο χρηματιστήριο των κοινωνικών αξιών; Το μπλουζάκι των 80 εμείς μ’ ένα μαγικό τρόπο το είχαμε αγοράσει 150. Δεν καταδεχόμασταν να ψωνίσουμε σε περίοδο εκπτώσεων ή δεν παραδεχόμασταν ότι το κάναμε. Σύνηθες θέμα συζητήσεων το πόσο ακριβά κόστισε η ταβέρνα, τα ρούχα, το ταξίδι στο εξωτερικό. Πόσο ακριβά έχει πληρωθεί το μονόπετρο και το ρολόι. Ναι, αυτά που φέτος πήρε το ευαγές μαγαζάκι της γωνίας έναντι πινακίου φακής.
    Για το “αμάξι” δε μιλάμε. Εννοείται ότι ήταν ανάλογο της θέσης μας στην κοινωνία και της οικονομικής μας επιφάνειας. Γνωρίζω άνθρωπο που είχε αντικαταστήσει την ένδειξη 1,6 με άλλη των 2,0, αυξάνοντας τόσο απλά τον κυβισμό του “μπεμβέ” μόνο και μόνο για το φαίνεσθαι.
    Ξαφνικά.. μούγκα. Ακόμη και όσοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν καταναλωτικά αγαθά καλής ποιότητας και υψηλής τιμής το κρύβουν επιμελώς. Ντρέπονται και αισθάνονται τύψεις απέναντι σε όσους δεν έχουν ούτε τα απολύτως στοιχειώδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/11/13 16:00

    Πολύ καλά έκανε η ΕΛΜΕ! Δηλαδή τι θέλατε, να συνεχίσουν να ανέχονται αυτό το μπάχαλο; Εμένα ο γιός μου πάει στο Μουσικό, όπου λείπει Βιολόγος και πάνω από 15 καθηγητές Μουσικής! Κι ανάλογα πράματα ακούω κι απ’ αλλού. Τα παιδιά μας χάνουν δεκάδες ώρες τη βδομάδα, λόγω της άχρηστης κυβέρνησης, και κοντεύουνε Χριστούγεννα! Στον εισαγγελέα θα πάμε κι εμείς σε λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/11/13 23:39

      Σοβαρά ε;;; Λείπουν 15 καθηγητές μουσικής;;; Σε τι όργανα;;;

      Στο κανονάκι;;; Ένας καθηγητής ένας μαθητής;;;; Μήπως στην άρπα;;;; Δύο καθηγητές ένας μαθητής;;; Ή στο όμποε;;;; Ένας καθηγητής 2 μαθητές;;;;

      Και αυτή πια η βεβαιότητα ότι λείπουν "λόγω της άχρηστης Κυβέρνησης";;; Λιγωθήκαμε. Η εκδοχή ότι λείπουν λόγω της άχρηστης χώρας και του άχρηστου λαού δεν παίζει;;; Λόγω κρίσης που προκάλεσε ο άχρηστος και λίγος Καραμανλής ίσως;;; Λόγω σπατάλης του δυναμισμού του τόπου σε αριστερόφρονα λαϊκισμό, επίσης μήπως να το εξετάζαμε;;;

      Δεν πειράζει, τα γκάλοπ δείχνουν Αλέξη. Θα μπουκώσουμε σε εισαγγελείς και καθηγητές (καλοπληρωμένους...) με τον ΑΛέξη. Μπορεί μάλιστα να δούμε και τίποτα ΑΕΙ ανοικτά (για λίγο φυσικά μέχρι να εξαφανισθεί η χώρα).

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος18/11/13 16:43

    Καλά, μερικοί που έχετε τόσο κόμπλεξ με τον Δαπέργολα, ηρεμήστε λίγο! Απ’ όσο ξέρω η απόφαση της ΕΛΜΕ ήταν ομόφωνη (την ψήφισαν δηλαδή επίσης ΠΑΜΕ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ) και δεν είναι καθόλου μπαλωθιά στον αέρα. Τα ίδια έγιναν και στη Ρόδο, επενέβη ο εισαγγελέας και έστειλε το υπουργείο καθηγητές μέσα σε μια βδομάδα! Ούτε σόου λοιπόν, ούτε τίποτε! Αφήστε τις μπούρδες επομένως, γιατί γίνεστε ρόμπες με τις λάσπες σας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/11/13 23:34

      πω πω ομόφωνα ε;;;;;;;;;;;;

      εμ βέβαια, τέτοια τρομοκρατία αντισυστημική, μόνο αν δείξεις υπερβάλλοντα ζήλο επιβιώνεις πλέον στον "δημοκρατικό" κόσμο του συνδικαλισμού

      φαντάζεσθε να έλεγε κάποιος "ρε παιδιά να σοβαρευτούμε";;;

      επικήρυξη δημόσια, διαπόμπευση και λίγο ξυλαράκι να καταλάβει σε ποια χώρα ζει παρέα με ποιο λαό

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/11/13 23:35

      κόμπλεξ με τον αποτυχημένο κομπλεξικό;;;; γίνεται;;; δε γίνεται!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/11/13 23:41

      Για ποιον Δαπέργολα λέτε καλέ για τον οποίο έχουμε κόμπλεξ;; Μήπως εκείνον που σαν ΆΡης Βελουχιώτης version 2.3 διακήρυττε διαπρυσίως το Σεπτέμβριο "απεργία διαρκείας - επανάσταση - ρίχνουμε την Κυβέρνηση - απελευθερώνουμε τη χώρα από τις κατοχικές δυνάμεις";;; Για τον ίδιο λέμε;;; Αν μιλάμε για τον ίδιο, το λιγότερο που θα έπρεπε να απασχολεί τον ίδιο και τους φίλους του είναι αν κάποιοι έχουμε κόμπλεξ μαζί του. Το λιγότερο. Κάποιες άλλες προτεραιότητες θα έχει το καημένο. Σιγά σιγά θα τις ανακαλύψει.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/11/13 14:28

      Για ποιες λάσπες μιλάς αστοιχείωτη 16:43;;;;

      Ο Δαπέργολας είναι γνωστός κανίβαλος και υποκριτής. Νόθο τέκνο μιας άποψης για την κοινωνία που τη θέλει "καθαρή". Και είναι απλά στη μόδα (που θα περάσει). Αλλά να τον υπερασπίζεσαι είναι ντροπή και υποκρισία.

      Ανακάλυψαν οι κανίβαλοι την πολιτική ορθότητα. Αυτοί που 4 χρόνια «δολοφονούν χαρακτήρες», που στοχοποιούν ατεκμηρίωτα ανθρώπους με άλλη άποψη για το "δέον γενέσθαι" ονομάζοντάς τους δοσίλογους, δυνάμεις κατοχής, Τσολάκογλου, προδότες, «λιγότερο Έλληνες», αυτοί που απειλούν με λιντσαρίσματα όταν δεν τα έκαναν κιόλας, τώρα θίγονται με το παραμικρό. Η πολιτική ορθότητα των ανθρωποφάγων.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος19/11/13 00:14

    Εύγε στην ΕΛΜΕ! Χίλια μπράβο και στον Δαπέργολα και στους υπόλοιπους του ΔΣ! Κάνουν ό,τι μπορούν, με πάθος και γενναιότητα! Οι καναπεδάτοι να τα βλέπουν, μπας και ξυπνήσουνε κάποια στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/11/13 07:26

      Εσύ 00:14 δεν μας είπες ποιος είσαι. Ο Δαπέργολας ή ένας από τους "υπόλοιπους του ΔΣ".

      Δαπέργολας = συνδικαλιστική έκφραση των ψεκασμένων

      αυτό αρκεί

      κατά τα λοιπά η ζωή του θα είναι γεμάτη περιπέτεια από δω και πέρα, έρχεται ο Αλέξης, η χώρα δεν θα έχει καλό τέλος, κάποιοι θα το πληρώσουν

      ήγγικεν γαρ η ώρα (κι αν δεν ... "ηγγικεν", σε καλό δρόμο είναι), κρίμα που θα την πληρώσουν τα βατράχια

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος19/11/13 12:57

    Για ποιο Δαπέργολα ρε παιδιά η κουβέντα;;; Το πρωτοπαλίκαρο των Σπιθών του σαχλαμάρα Μίκυ;;; Σεσημασμένο διαταραγμένο φασιστοειδές αν κρίνω τουλάχιστον από την αφίσα - "επικήρυξη" των μνημονιακών πολιτικών της περιοχής μας που είχε βγάλει το σινάφι του προ 1,5 - 2 ετών.

    Ίδιο πράμα με τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Καραγιουσούφ που σιγόνταραν τους ΕΑΑΚίτες να απαγορέψουν την κατάθεση στεφάνου στο πολυτεχνείο από το ΠΑΣΟΚ.

    Σαν εκείνους που απαγόρευαν να είναι σημαιοφόρος παρελάσεων αλλοδαπός.

    Τρομοκράτες νέου τύπου που την νομική και αλλοπρόσαλλη επιθετική τρομοκρατία τους την ασκούν ανενόχλητα βρίσκοντας μια αδύναμη κοινωνία να μην τους αρνηθεί το προνόμιο αυτό, να τρομοκρατούν σαχλά, ιταμά και φασιστικά κάθε άποψη που δεν κρίνεται "σωστή" από τους ίδιους.

    Το κάνει και το πιάτσα καλά εκπαιδευμένο από τους αριστεροφασίστες της άρνησης της αντιπροσωπευτικής μας δημοκρατίας.

    Διαβάστε ενδεικτικά

    http://www.metarithmisi.gr/el/readText.asp?textID=24426&sw=1067

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/11/13 19:35

    Ας κάνουν κανένα μάθημα και μετά ας πάνε και στον θεό. Ας πούνε στον λαό πόσες ώρες κάνει ο Δαπέργολας των συριζοκαμμένων, πόσες η Μπατήρη του ΚΚΕ και οι υπόλοιποι όμοιοί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.