23.11.13

Σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ζητά με πρόταση νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση νόμου που κατοχυρώνει το δικαίωμα και των ομόφυλων ζευγαριών στη σύναψη Συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης και που εξομοιώνει το θεσμικό πλαίσιο του τελευταίου με εκείνο του πολιτικού γάμου, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει πως «η σύναψη γάμου ή συμφώνου συμβίωσης στη χώρα μας, νοείται και επιτρέπεται μόνο μεταξύ ετερόφυλων ζευγαριών.
Ως αποτέλεσμα, ένας σημαντικός αριθμός προσώπων αποκλείεται στην Ελλάδα από την άσκηση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου».
«Η παντελής απουσία θεσμικής ρύθμισης και η απόλυτη αδυναμία άσκησης του δικαιώματος ομόφυλων προσώπων στην οικογενειακή ζωή, λόγω και της απουσίας αποτελεσματικών ένδικων μέσων για τη διεκδίκησή του στη χώρα μας, οδήγησε σε προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και σε πρόσφατη καταδίκη της χώρας μας, για παραβιάσεις του άρθρου 8 (δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) και του άρθρου 14 (απαγόρευση διακρίσεων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. [...] Στις 7 Νοεμβρίου 2013 ελήφθη η ως άνω απόφαση, με την οποία κρίθηκε ότι η χώρα μας παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου.

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος23/11/13 21:07

  ΜΕ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΜΠΑΡΟ. ΝΑ ΣΤΕΡΙΩΣΕΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος24/11/13 10:09

  Δουλειά δεν έχει ο διάολος...

  Βρακί δεν έχει ο κώλος μας κι ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με τη χρήση του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος24/11/13 12:34

  Έλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα άλλα ζητήματα και πιάστηκαν οι σοφοί του με της π@@@@ας το χαβά. Άλλη αντιπολίτευση θα είχε φτάσει στο 70% με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Αλλά όταν δεν μπορείς να αποβάλλεις τη νοοτροπία της ομαδούλας, άγεσαι από την πανσερμία των ασυνάρτητων τάσεων που βαφτίζονται "δημοκρατία" και "ελευθερία έκφρασης" και που ζουν στη λογική μιας γκρούπας του 3% πώς να πείσεις τον κόσμο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.