27.11.13

Παρέμβαση ΚΚΕ στη βουλή για τη μη λειτουργία του Νηπιαγωγείου Δαδιάς

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, για τη μη λειτουργία του Νηπιαγωγείου Δαδιάς. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Τρεις μήνες μετά από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το Νηπιαγωγείο Δαδιάς δεν έχει λειτουργήσει ακόμα με αποτέλεσμα την εύλογη και δικαιολογημένη αγανάκτηση των γονέων των έξι νηπίων που κατοικούν στο χωριό Δαδιά της ΠΕ Έβρου. Να σημειωθεί πως το πιο κοντινό νηπιαγωγείο βρίσκεται στο Σουφλί και απέχει από το χωριό Δαδιά περίπου 14 χλμ., με το οδικό δίκτυο να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, καθιστώντας την μετακίνηση προς το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο επικίνδυνη για τους γονείς και τα παιδιά.
Να τονιστεί δε πως η μόνη νηπιαγωγός, που έχει την οργανική της θέση στη σχολική μονάδα του Νηπιαγωγείου Δαδιάς, φέτος αποσπάστηκε στο Νηπιαγωγείο Κυπρίνου. Για την κατάσταση αυτή ευθύνη έχουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη δημόσια παιδεία, αφού δεν εξασφαλίζονται ακόμα και οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη λειτουργία της.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να γίνει η πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να λειτουργήσει άμεσα το νηπιαγωγείο Δαδιάς ΠΕ Έβρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.