22.11.13

Ξεκίνησε η εξόρυξη και από νέο μέρος του κοιτάσματος πετρελαίου στον Πρίνο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και δόθηκε σε παραγωγή η εσωτερική γεώτρηση ΡΒ-34 στον Πρίνο, η οποία έφτασε σε βάθος τα 3.000 μέτρα, με σκοπό την εξόρυξη ποσοτήτων αργού πετρελαίου από ανεκμετάλλευτο μέχρι σήμερα μέρος του κοιτάσματος.
Όπως ανακοίνωσε η Energean Oil & Gas, η γεώτρηση - δεύτερη από τις τέσσερις που αποτελούν το επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 60 εκατ. δολαρίων, που βρίσκεται σε εξέλιξη - παράγει πλέον 850 βαρέλια ημερησίως. Ως αποτέλεσμα, η συνολική παραγόμενη ποσότητα πετρελαίου από τον Πρίνο και τον Βόρειο Πρίνο έχει αυξηθεί στα επίπεδα των 2.300 βαρελιών ημερησίως.
Το επιστημονικό δυναμικό της εταιρείας αξιολογεί με συνεχή συλλογή δεδομένων την ροή της παραγωγής, με στόχο την ορθολογική εκμετάλλευση της νέας γεώτρησης, η αποληψιμότητα της οποίας εκτιμάται σε 820.000 βαρέλια πετρελαίου, σημειώνει η Energean Oil & Gas στην ανακοίνωσή της. Ταχύτερη άρση των προσκομμάτων που παρεμποδίζουν την επενδυτική δραστηριότητα ζητεί, πάντως, από την πολιτεία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαθιός Ρήγας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «τα αποθέματα του Πρίνου φθίνουν και είναι προφανές ότι για να αναπτυχθεί περαιτέρω η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, προς όφελος της οικονομίας και της απασχόλησης, θα πρέπει να προχωρήσει, χωρίς άλλες διαδικαστικές καθυστερήσεις, η αξιοποίηση των νέων περιοχών που τέθηκαν στη διαγωνιστική διαδικασία του open door. Η Energean Oil & Gas αναμένει από την Πολιτεία την ταχύτερη δυνατή άρση των προσκομμάτων που παρεμποδίζουν την επενδυτική δραστηριότητα, προκειμένου  το success story της αναβίωσης του Πρίνου να εξελιχθεί έγκαιρα σε πραγματικό και όχι θεωρητικό  success story συνολικά για τον εγχώριο τομέα υδρογονανθράκων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.