23.11.13

Ο Λασκαράκης, ο Προμηθέας και το δίλημμα του Ζαχαριάδη

Κύριε Λασκαράκη, Προμηθέα μου, διάβασα την πρώτη επιστολή σας προς το Δήμαρχο, κ. Λαμπάκη με τον τίτλο «Προμηθείς ή Επιμηθείς», καθώς και τη δεύτερη απαντητική, στην ουσία επανάληψη της πρώτης.
Και στις δυο παρατήρησα πως με περισσή έπαρση και οίηση λέτε πως χάθηκαν οι εκτάσεις του ΕΟΤ στην Αλεξανδρούπολη (κάμπινγκ, πλαζ κλπ.), αν κι εσύ (Μεγάλε!) τον συμβούλευες εδώ και καιρό πως θα μπορούσε να έχει αποσοβηθεί αυτή η απώλεια. Σπάνια παρεμβαίνω σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά αυτή τη φορά εξοργίστηκα.
1. Είναι δυνατόν να φταίει για αυτή την παραχώρηση ο κ. Λαμπάκης;  Η παραχώρηση αυτή του ΕΟΤ προς το ΤΑΙΠΕΔ έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις ίδρυσης και λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ, που διέπονται από το νόμο 3986. Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Η Ελλάδα κατ’ επιταγή της Τρόικα ξεπουλάει ότι έχει και δεν έχει για να αποπληρωθεί το χρέος (καλά θα κάνεις κ. Λασκαράκη να διαβάσεις το άρθρο του νόμου αυτού). Συρρικνώνεται η ελληνική κυριαρχία. Που ζείτε εσείς; και βέβαια στο νόμο αυτό μας οδήγησαν οι πρακτικές αυτών που μας κυβερνούν τα τελευταία 30-35 χρόνια. Κυβερνήσεις που εσείς στηρίζετε με όλες τις δυνάμεις σας. Αν δεν κάνω λάθος ήσασταν μέλος για χρόνια της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης με Πράσινο Δήμαρχο κ.λπ.
Μια λύση υπήρχε για τα ακίνητα και τις εκτάσεις του ΕΟΤ. Αντί να ζητήσετε τότε την παραχώρηση κατά χρήση, έπρεπε να ζητήσετε την παραχώρηση κατά κυριότητα. Τότε μπορούσε να γίνει. Είχατε και τα μέσα και τις δυνατότητες. Δεν το πράξατε όμως! Μην κατηγορείτε άλλο, λοιπόν, τον κ. Λαμπάκη ότι δε λειτούργησε ως Προμηθέας!
Πότε να το έκανε ο κ. Λαμπάκης; Αυτός ανέλαβε το Γενάρη του 2011 και μετά από λίγους μήνες (01-07-2011) υπογράφηκε ο νόμος για το ΤΑΙΠΕΔ. Εσείς που μπορούσατε (το λέω μετά βεβαιότητας), τότε που ήσασταν παντοδύναμος, γιατί δεν το πράξατε, Προμηθέα μου; (Βέβαια θα μου πείτε ότι η παραχώρηση προς το ΤΑΙΠΕΔ έγινε προχθές. Ε, και; Εδώ και 3 χρόνια περίπου απαγορεύεται η μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων προς Δήμους ή ιδιώτες, παρά μόνο κατά χρήση. Κάτι που ο Δήμος Αλεξανδρούπολης το είχε.
2. Αποκρύπτατε τεχνηέντως την αλήθεια για τα εν λόγω ακίνητα ή είστε άσχετος; Δηλαδή ή ψεύτης είστε ή βλάκας. (Ο Ζαχαριάδης τι θα έλεγε για αυτό άραγε;) Τα ακίνητα και οι εκτάσεις για τα οποία γίνεται λόγος είναι ήδη μέσα στο σχέδιο πόλεως με χρήση γης: Τουρισμός – Αναψυχή και με συγκεκριμένους όρους δόμησης (Σ.Δ. = 0,2 κ.λπ.).
Ποια εισφορά, λοιπόν, σε γη και χρήμα θα πάρει ο Δήμος τώρα, δεδομένου ότι έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλεως εδώ και χρόνια, νομίζω επί των ημερών σας! Μην παραπλανάτε λοιπόν τον κόσμο κ. Λασκαράκη λέγοντας μπαρούφες! Ο κ. Λαμπάκης το έθεσε πολύ σωστά το θέμα, ως προς τον αγώνα για την αποτροπή της δημιουργηθείσας κατάστασης. Μόνο νομικά θα αντιμετωπισθεί, κι αν έχει τύχη.
Σύμφωνα με τις διατάξεις λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα που προέρχονται στην περιουσία του απαιτούν πολεοδομική ωρίμανση και βιώσιμη αναπτυξιακή ταυτότητα με διαδικασίες express. Όλα γίνονται από την Αθήνα (χωροθετήσεις, πολεοδομήσεις, εκδόσεις οικοδομικών αδειών κ.λπ.). Οποιοσδήποτε τωρινός χαρακτηρισμός από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως απέλπιδα προσπάθεια αποτροπής της δημιουργηθείσας  κατάστασης, είμαι σίγουρος ότι θα πέσει στο κενό, γιατί χρειάζεται την έγκριση του ΥΠΕΚΑ και ο Δήμος μόνος του δεν μπορεί να το πράξει. 
Υ.Γ.1: Το γεγονός κ. Λασκαράκη ότι επιλέξατε να αναρωτηθείτε με το δίλημμα του Ζαχαριάδη, μου προξένησε αλγεινή εντύπωση. Ο Ζαχαριάδης, η πιο αμφιλεγόμενη Σταλινική μορφή της Ελληνικής Ιστορίας, βαρύνεται, εκτός των άλλων, με την αποκήρυξη του  Άρη Βελουχιώτη και του χαρακτηρισμού ως χαφιέ του πιο αγνού αριστερού αγωνιστή, του Νίκου Πλουμπίδη. Η επίκληση στην άποψη κάποιου χαρακτηρίζει τον ερωτώντα και όχι τον ερωτώμενο.
Υ.Γ.2: Ο κ. Λαμπάκης εκπροσωπεί το νέο, που ήρθε να διορθώσει, να πολεμήσει το παλιό, το διεφθαρμένο. Είναι εργατικός, έντιμος, μας έχει πείσει ότι αγωνίζεται ανιδιοτελώς για το γενικό καλό! Και όπως πολύ καλά γνωρίζεις κ. Λασκαράκη, ο Μαρξ έλεγε πως πάντα το νέο νικάει το παλιό!

Ο πραγματικός ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.