20.11.13

Δράσεις για τη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη στην Αλεξανδρούπολη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) – Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε ενημερωτικό σεμινάριο την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 στο χώρο της εκπαίδευσης του ΠΓΝΑ με ομιλητή τον αναπληρωτή καθηγητή Παθολογίας Νίκο Παπάνα.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν 20 φοιτητές Ιατρικής και σε συνέχεια αυτού, διοργανώθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά ενημερωτική δράση (street action) το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 στο κέντρο της πόλης, μπροστά από το Δημαρχείο. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των πολιτών πάνω σε θέματα σακχαρώδους διαβήτη με παράλληλη επιτόπου σακχαρομέτρηση.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη καθιερώθηκε το 1991, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, για να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για την ύπουλη αυτή αρρώστια, η οποία προκαλεί το θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, μέρα γενεθλίων του καναδού νομπελίστα γιατρού Φρέντερικ Μπάντινγκ, ο οποίος ανακάλυψε τη συνθετική ινσουλίνη μαζί με τον Τσαρλς Μπεστ το 1922.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.