13.11.13

Οι δύο δημοσκοπήσεις που προκαλούν τρόμο στο Μέγαρο Μαξίμου

Μπορεί ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Δημήτρης Σταμάτης να αμφισβήτησε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης, ότι δεν διαπιστώνει «ρεύμα» υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να επικαλέστηκε τις δημοσκοπικές έρευνες για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του.
Μπορεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να επανέλαβε από το βήμα της βουλής, όπου εμφανίστηκε μετά από εννέα μήνες, ότι η κυβέρνηση του θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι οι εκλογές θα διενεργηθούν το 2016. Όμως, δύο δημοσκοπήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε γνώση των κομματικών επιτελείων έχουν προκαλέσει πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου και στην κυβέρνηση, στο επιτελείου του πρωθυπουργού και στη Χαριλάου Τρικούπη.
Σύμφωνα με τις δύο έρευνες, δύο κρυφές δημοσκοπήσεις, οι οποίες βρίσκονται στα χέρια των συγκυβερνώντων,  ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει πρωτιά με διαφορά της τάξης του 4% και με το ποσοστό των αναποφάσιστων να φθάνει περίπου στο 35%. Όπως εξηγεί αναλυτής, «είναι δυνατόν σε συνθήκες πραγματικής εκλογικής διαδικασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει το 37% και να δημιουργήσει συνθήκες σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, αν κανείς λάβει υπόψη το ρεύμα που δημιουργείται στην ελληνική κοινωνία και στο εκλογικό σώμα».
Η ταύτιση των στοιχείων και των δύο δημοσκοπήσεων, οι οποίες διενεργήθηκαν από δύο διαφορετικές εταιρείες για το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα είναι εντυπωσιακή. Τα στοιχεία και των δύο ερευνών συγκλίνουν στην βελτίωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, στο «άνοιγμα» της ψαλίδας σε σχέση με τη ΝΔ, αλλά και στην βελτίωση των επιδόσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.
Σε ότι αφορά στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται πρώτος και στις δύο δημοσκοπήσεις, ενώ αναφορικά με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βελτιώνει κατά πολύ τα ποσοστά, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να καταγράφει αντίστροφη πορεία και τη διάφορά ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς να μειώνεται, σε σχέση με προηγούμενα γκάλοπ.
Στα αξιοσημείωτα των δύο ερευνών, είναι η τεράστια πτώση των ποσοστών που αντιστοιχούν στην ικανοποίηση της κοινωνίας από την κυβέρνηση και το κυβερνητικό έργο, με το ποσοστό να φθάνει μόλις στο 16%. Τέλος στην παράσταση νίκης τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται, με την μία έρευνα να τον δείχνει ισόπαλο με τη ΝΔ, και την δεύτερη να δείχνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται.
Όπως σημειώνουν πολύ καλά πληροφορημένοι κύκλοι, οι οποίοι μελετούν και αναλύουν τις δημοσκοπήσεις «Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και τρεις εβδομάδες, δηλαδή σε ένα χρονικό διάστημα εξελίξεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων. Οι επόμενες δημοσκοπήσεις, τα στοιχεία των οποίων θα δουν το φως της δημοσιότητας στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αποτυπώσουν την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και την πορεία νίκης που διαγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές».

21 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/11/13 19:01

    Ζήτω!!!

    Άντε επιτέλους!!! Καιρό είχαμε να δούμε φυγαδεύσεις με ελικόπτερα!!!!

    Αν είναι αλήθεια αυτά για τις δημοσκοπήσεις πολύ σύντομα το σόου θα γίνει στη χώρα μας!!!!!! Για να λήξει το ανέκδοτο του αντιμνημονιασμού και να επανέρθει η λογική!!! Να γελοιποιοηθούν τα μικρολαμόγια της καθημερινότητας που συνωστίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ και οι σαλεμένοι ρομαντικοί της "επανάστασης".

    Αλλά δυστυχώς δε το βλέπω. Μάλλον σε τέτοιες μπαρουφοφήμες περί ... δήθεν "ρεύματος" του Τσίπρα θα μείνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/11/13 19:59

    Τι λε ρε παπάρα. Το φιλοτσιπρικό ποντίκι αύριο δημοσιεύει δημοσκόπηση που λέει ότι η ΝΔ μείωσε την ψαλίδα από 1 σε μισή μονάδα, και με πολλά άλλα ενδιαφέροντα ότι π.χ. ο σΥΡΙΖΑ αν ενσωματώσει την "αντισυστημική" ΧΑ, όντως μπορεί να πάρει αυτοδυναμία.

    Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου έρχεται πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 22% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει το 21,5% των προτιμήσεων.

    Τον προηγούμενο μήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε ποσοστό 24,5% και η ΝΔ 23,5%.

    Άντε, με ΧΑ και τον ψεκασμένο να πάτε να κυβερνήσετε κοθώνια.

    Ψευταράδες του πιάτσα, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/11/13 19:01

      Αστο μεγαλε μη το ζοριζεις, μας τα ειπε ο Μπαμπης... αλλοι θα κυβερνησουν με τη ΧΑ - τη "σοβαρη ΧΑ"

      ΥΓ. βασικα ΗΔΗ κυβερνανε με τη ΧΑ, αν κρινουμε απο "Ξενιο Ζευ", καταργηση ν. Ραγκουση, μπουκαρισματα των μπατσων κτλ κτλ

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/11/13 20:15

    Με το μυαλό σας κάνετε μπαϊράμια χαζούλιακες του ΣΥΡΙΖΑ

    Αντί να ασχολείστε με τα δημοσκοπικά παραμυθάκια σας, δεν διαβάζετε λίγο ιστορία, π.χ. γκουγκλάρετε το λήμμα "Τσαουσέσκου" και δείτε αν τελικά θέλετε να κυβερνήσετε ή όχι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/11/13 19:04

      Ο,τι μαλακια γραφει ο εθνικιστικος "Στοχος" για την Αριστερα (βλ. "Τσαουσεσκου") το αναπαραγουν οι ΠΑΣΟΚτσηδες σχολιαστες του piazza... τοση ταυτιση πια;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/11/13 09:24

      Τόσο τσούξιμο πιάτσα;;;

      Τόσο φωτιά παίρνει ο κώλος σας από τους "πασοκτζήδες σχολιαστές του πιάτσα";;;

      Άσε τώρα το Στόχο. Σύμμαχός του είσαι εσύ και η τυφλή αγανάκτησή σου. Στα σοβαρά, λάτρη του Τσίπρα, που θες και αναρχοκομμουνισμό χωρίς μπάτσους, δε διαβάζεις "Τσαουσέσκου" στο διαδίκτυο να καταλάβεις τι θα γίνει όταν και ΑΝ κυβερνήσει ο Αλέξης ΔΕΝ πρόκειται να μειωθεί η φτώχεια;;;;

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος14/11/13 01:47

    Δημοσκόπηση φιλικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδας εμφανίζει άνοδο της Nέας Δημοκρατίας

    Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ (μόλις 0,5%) και άνοδο της Νέας Δημοκρατίας – σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας- δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο αυριανό “ΠΟΝΤΙΚΙ”.

    Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22% έναντι 21,5% της ΝΔ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 10,5%, ΠΑΣΟΚ με 6,5%, ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 4,5% και η ΔΗΜΑΡ στο 3%.

    Αλλο κόμμα ψηφίζει το 7,5% των ερωτηθέντων, με τους αναποφάσιστους στο 9%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/11/13 00:34

    ...δεξιόπουλα και πασοκάκια, φωτιά πήρε το κωλαράκι σας ε; ...ρε Νικόλα ποιος γράφει τις πιο πάνω παπαριές; ....Ο Μανανάς!!!!! ...ο ΣΥΡΙΖΟφάγος ΜΑΝΑΝΑΣ; χαχαχαχαχα...στείλε του χαιρετίσματα του καημένου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/11/13 19:07

      Δεν ξέρω τι και ποιου πήρε φωτιά. Ξέρω ότι το πιάτσα κάνει την δουλειά του με τα ψέματα που διαχέει κατ΄εντολήν υποθέτω αλλά, όπως λέει κι ο από κάτω, όσοι το πιστεύουν μάλλον παίρνουν "λυγμένα" (ρε φίλε ληγμένα κι όχι λυγμένα δλδ ... γεματα λυγμούς!!). Έτσι για εκατομμυριοστή φορά:

      Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Τύπος της Κυριακής, Η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,2% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί η ΧΑ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,8%, οι ΑΝΕΛ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 3,1%, οι Οικολόγοι/Πράσινοι με 1,5% και ο ΛΑΟΣ με 1,3%.

      Η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης με 52,2% έναντι 41,7% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 49,2% ενώ το 33% θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα ως καταλληλότερο για την πρωθυπουργία.Τέλος η πλειοψηφία των πολιτών, το 55,5% ζητά από την κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ενώ το 41,9% επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

      Αυτή είναι η απλή χειροπιαστή και για μένα δυσάρεστη πραγματικότητα. Χοντρικά αυτό είναι το διαπιστωμένο κλίμα. Αντ΄αυτού το πιάτσα και ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν άδεια να πιάσουν γεμάτα και θολώνουν τα νερά για να μην υποστούν την κριτική πώς γίνεται με τέτοια κοινωνική κατάσταση η αριστερά να είναι καθηλωμένη.
      όπως λέει κι ο από κάτω,

      Διαγραφή
    2. Ε αφού το λέει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ πάω πάσο Χρυσοπασόκε! 6 εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουν πάρει τα τελευταία 4 χρόνια 6 (!!!) εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό κράτος, επομένως αυτές θα πιστεύω. Θα τα πούμε σύντομα...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/11/13 11:18

      Άσε ρε πιάτσα τα πούστικα. Μπορεί και να κερδίσει (δυστυχώς για τον ίδιο και για μας) ο Αλέξης, αλλά το τρόλλινγκ σου το έχουμε πάρει χαμπάρι διατεταγμένε στερημένε.

      Διάβασε και τίποτα άλλο εκτός από τα ραβασάκια της ΑΥΓΗΣ που σου στέλνουν.

      Η επίθεση στον Τύπο φαίνεται να αποτελεί πλέον κεντρική πολιτική επιλογή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξαιρούνται, φυσικά, όσα παντελώς αναξιόπιστα μέσα ανακαλύπτουν κάθε τρεις και λίγο «μυστικές δημοσκοπήσεις» με τον κ. Τσίπρα να προηγείται και εφευρίσκουν σχέδιο απαξίωσής του!..
      Η επιλογή αυτή δεν είναι τωρινή και προηγήθηκε των τελευταίων εκλογών, με πρώτο κρούσμα την άρνηση του Αλ. Τσίπρα να παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Η σύγκρουση με τα μέσα ενημέρωσης και κυρίως με συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης προκύπτει καταρχήν από την πάγια προσπάθεια μιας ορισμένης Αριστεράς να κατασκευάζει «βολικούς εχθρούς».
      Προκύπτει όμως και μέσα από την πεποίθηση συμβούλων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι έτσι ενισχύεται ο «αντισυστημικός» χαρακτήρας του κόμματος και του προέδρου του, άρα και τα περιθώρια ελιγμών του σε άλλα σοβαρά ζητήματα. Με άλλα λόγια, όταν διυλίζεις τη διαπλοκή στην Αθήνα μπορείς μια χαρά να καταπίνεις το Μνημόνιο στο Τέξας.
      Οι σύμβουλοι αυτοί του προέδρου, που δραστηριοποιούνται και επαγγελματικά στον χώρο των δημοσκοπήσεων, θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικό συμφέρον να απαξιώσει τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και προσωπικά δημοσιογράφους. Και ταυτοχρόνως να επιδιώξει τη δημιουργία ενός «φιλικού και ελεγχόμενου δημοσιογραφικού κυκλώματος» στον Τύπο, στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο, το οποίο θα μεθοδεύει την αποδυνάμωση του παραδοσιακού Τύπου στο όνομα της «μάχης με τη διαπλοκή».
      Ηδη στοχευμένες και συνεχείς τέτοιες προσπάθειες εκδηλώνονται από ιστότοπους ή μέσα ενημέρωσης (ευτυχώς, περιθωριακά...) που πρόσκεινται ή και χρηματοδοτούνται από την αξιωματική αντιπολίτευση.
      Αλλά και από έναν δημοσιογραφικό υπόκοσμο που για λόγους καθαρής σκοπιμότητας επέλεξε να συμπλεύσει μαζί τους.

      Οι εισηγητές του συγκεκριμένου σχεδίου επικαλούνται στοιχεία ερευνών της επινόησής τους για να δείξουν δύο πράγματα.

      Πρώτον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 επειδή εξαπολύθηκε εναντίον του μια «εκστρατεία φόβου». Κατά την ανάλυσή τους, αυτή η εκστρατεία ανέτρεψε τα προγνωστικά ευρείας επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ που πάλι οι δικές τους δημοσκοπήσεις είχαν προεξοφλήσει. Εισηγούνται ως εκ τούτου μια εκστρατεία απαξίωσης των «παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης» ώστε κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί.

      Δεύτερον, ότι η αντίθεση στο «κυρίαρχο σύστημα των μέσων ενημέρωσης» μπορεί να ενεργοποιήσει υπόγεια ρεύματα ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ από χώρους όπως η Χρυσή Αυγή ή οι ΑΝΕΛ, τους οποίους δεν μπορεί να προσεγγίσει ανοιχτά χωρίς να εκτεθεί.

      Πηγή: Tα ΝΕΑ απαντούν στον Τσίπρα: Το λάτιν σχέδιο για την άλωση των ΜΜΕ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/130529#ixzz2ktPifHFq

      Διαγραφή
    4. Αφού απαντούν τα ΝΕΑ κάνω και πάλι πάσο! Αλλά για το "ΧρυσοΠασόκε" δεν είπες τίποτα! Το δέχεσαι λοιπόν...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος17/11/13 11:43

      Σε ασυναρτησίες του πιάτσα δεν απαντά κανείς. Καταρχας το χρυσοπασόκε δε λέει τίποτα από μονο του. Κατά δευτερον σε ποιον αναφέρεσαι;;;; Εγώ δεν κατάλαβα. Πες σε ποιον.

      Και στην τελική ότι δεν απαντάμε το δεχόμαστε;;; Σιγά ρε παπάρι, πολύ ψηλά τον αμανέ πήρες. Τι είσαι, εισαγγελέας;;;; Α πάγαινε ρε απολίθωμα στο λάκο σου με την αριστερή σου βρώμα.

      Και μίλα ουσιαστικά. Τα (άθλια γενικά) ΝΕΑ απάντησαν. Και τσούζει η απάντηση. Και τον Αλέξη και τα τρολς του. Τι απάντησαν και πώς το βλέπεις θα ήταν ενδιαφέρον αφού εσύ ξεκίνησες τις πουστίτσες της ΑΥΓΗΣ για στημένες δήθεν δημοσκοπήσεις και άλλες παπαριές συνωμοσιών εναντίον του Τσιπρα.

      Διαγραφή
    6. Πω πω τι άγχος! Όπως τότε τον Ιούνιο του 2012, που αφήσατε τον Πεταλωτή και ψηφίζατε Στυλιανίδη για να μην εκλεγούν οι κακοί "Τούρκοι"

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος17/11/13 17:55

      Και στην κορφή κανέλα...

      Ως συνήθως...

      ΣΚΑΤΟ"ΑΡΙΣΤΕΡΑ" απολιθώματα... Τι να περιμένει παραπάνω κανείς...

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος15/11/13 20:25

    Εχω την εντύπωση οτι παίρνετε λυγμένα. Για τον Μαρούδα είστε όλοι ρεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/11/13 11:20

      Πάει κι αυτός. Τον έφαγαν τα νιάτα. ΆΡχισε να ψιλολειτουργεί και το ΣΔΟΕ, άστον στην ησυχία του, καλός άνθρωπος είναι, άστον να αυτοπροστατευθεί γιατί άδικο να την πληρώσει. Το ΣΔΟΕ όπου μπλέκεται δε σημαίνει ότι έχει και δίκιο. Ή μήπως ανησυχώ τζάμπα και οι φήμες είναι απλά κακόβουλες;;; Μπορεί.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/11/13 11:23

      Λίγο πριν στην ουρά στο σούπερ μάρκετ. Τύπος ελαφρώς εύσωμος αλλά καλοστεκούμενος, γύρω στα 50, πλησιάζει κουνώντας ώμους δεξιά και αριστερά με νταλκαδιάρικο ύφος. "μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε πόλεμο" λέει "αλλά μετά θα είμαστε καλά" συμπληρώνει. Η ταμίας απορημένη τον ρωτάει "εμφύλιο ή παγκόσμιο ; " ο προφήτης γεμάτος σιγουριά της εξηγεί " πρώτα εμφύλιο, θα μπουν στη βουλή και θα τους καθαρίσουν όλους, και μετά με την Τουρκία και θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη. Θα θυμάστε ότι κάποιος σας το είπε ότι θα γίνει πόλεμος όταν συμβούν αυτά" κάπου εκεί πληρώνω, συγκρατώ τα γέλια και φεύγω ενώ σκέφτομαι

      " που να τους θυμάμαι όλους τους μαλάκες που συναντάω κάθε μέρα ρε φίλε ; "

      Υ.Γ. είπε επίσης να μην ψηφίσουμε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΡΙΖΑ (αυτό το τελευταίο πολύ παράδοξο..... αλλά ίσως ήθελε να γίνουν κουμπάροι με το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει πολύ αέρα αυτός)

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος17/11/13 20:04

    Ειμαστε 4 χρονια περιπου μεσα στο μνημονιο, και ολοι εσεις ειστε ευχαριστημενοι με τα ποσοστα του Συριζα η μεγαλυτερη διαφορα 2 χρονια τωρα ειναι 2 ποσοστιεες μοναδες τα μετρα καθε χρονο με κορυφωση το 2011-2012 χειροτερα δεν θα μπορουσαν να υπαρξουν, και ακομα ελπιζετε οτι μπορει να κανει κυβερνηση και μαλιστα αυτοδυναμη !!!!! Υπο αλλες συνθηκες στο πρωτο μετρο που πηρανε θα ειχε πεσει η κυβερνηση, ο κοσμος μαλλον εχει υπομονη αισιοδοξια και φοβο (απο την πολυγλωσσια των στελεχων του Συριζα), και απο οτι φαινεται τα προηγουμενα χρονια υπηρχαν πολλα λεφτα !!!!!!!!!!!!! Η ελπιδα παντως για τον Συριζα πεθαινει τελευταια, ισως να χρειαστει ακομα μια βολτα στην Αμερικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/11/13 07:45

      Και με 2-3 μονομαχίες στο "Ελ Πάσο" ίσως ψηθεί ο Αλέξης το καλό παιδί με τα μπέρμπερις που θα διώξει τις κατοχικές δυνάμεις που κρατούν στη φτώχεια τον υπέροχο λαό μας

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος19/11/13 20:57

    Επειδή μου σπάσατε τα α.....δια με τις μ...κίες σας, θα σας βρίσω με τη χειρότερη βρισιά: ουστ ΠΑΣΟΚΟΙ.
    Για τα πνευματικά δικαιώματα της βρισιάς:
    (ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ και ΚΑΜΑΡΩΝΩ) ή απλώς: (ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΧΥΔΑΙΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ)
    Διαλέξτε εσείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.