25.11.13

Η επίθεση στο Adelante είναι επίθεση προς όλη την κοινωνία της Κομοτηνής

Πορεία ενάντια στις επιθέσεις και στη καταστολή των ελεύθερων χώρων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή. Η πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Adelante τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου.
Στην ειρηνική πορεία συμμετείχαν αρκετοί πολίτες, συλλογικοί χώροι, κινήσεις πολιτών, φοιτητικές και κομματικές νεολαίες, ενώ στη διάρκεια της, μέλη του Adelante, ενημέρωναν τον κόσμο για την δράση του χώρου και μοίραζαν έντυπο υλικό. Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Adelante συμβάλλει και συμμετέχει στον αντιφασιστικό αγώνα, τόσο με τη διαπάλη των ιδεών σε κοινωνικό επίπεδο, όσο και στο κομμάτι της άμεσης δράσης και του μαχητικού αντιφασισμού.
Σύμφωνα με τα μέλη του Adelante, «για όσους αντιλαμβάνονται την επίθεση ως απόδειξη της ύπαρξης των δύο άκρων, δηλαδή των νεοναζί και των αντιεξουσιαστών, εμείς θεωρούμε ότι έχουμε αποδείξει έμπρακτα στην πόλη, ότι δεν αποτελούμε άκρο, άλλα ένα κομμάτι του κόσμου των κινημάτων, της αντίστασης, της αλληλεγγύης, μακριά από λογικές μαφίας, νύχτας, φετιχισμού της βίας απέναντι σε αδύναμους».
Μετά την πορεία ακολούθησε συλλογική κουζίνα, χωρίς αντίτιμο.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/11/13 00:15

    Μάλλον μόνο η κουζίνα χωρίς αντίτιμο πραγματοποιήθηκε γιατί στην κεντρική πλατεία όπως συνηθίζεται δεν φάνηκε κανείς.Εκτός και αν τα "παιδιά" του adelante έκαναν γύρω από τον Αη Γιώργη την πορεία και αμέσως ΤΣΑΚΙΣΑΝ τα πιτόγυρα που είχαν προμηθευτεί.Τους φασίστες μάλλον θα τους ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ όταν καταφέρουν να χορτάσουν την πείνα τους....ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ.VIVA LA REVOLUTION....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/11/13 08:15

      ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΠΟΥΖΑΡΟΠΑΣΟΚΟΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΨΗΦΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος26/11/13 06:34

    Αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπάκα. Όλα τα άλλα λόγια της πλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/11/13 10:32

    Οι σημερινοί ΦΑΣΙΣΤΕΣ ντύνονται με αθλητικό της ΝΙΚΕ, κοντο μέχρι το γόνατο στενό παντελόνι, πολλά τατουάζ για να δείχνουν αρσενιλίκι ή χειραφέτηση (εάν ειναι γυναίκες), κυκλοφορούν ιντερνετικά σε κάθε είδους σύστημα δικτύωσης οπου απλώς ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝ και ΥΒΡΙΖΟΥΝ όποιον δεν «γουστάρουν» - διότι ετσι ειναι το αντιφασιστιλίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μενέλαος27/11/13 08:18

    Πιάτσα σ' αγαπάμε και σ' εκτιμάμε, αλλά πες μας, γιατί πρέπει να διαβάζουμε καθημερινά τα σχόλια του Μπουζάρα και του Αμπατζιάνη? Φτάνει πια, έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.