18.11.13

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Adelante στην Κομοτηνή

Ξημερώματα στις 3:30 της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου, τοποθετήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μικρής εμβέλειας έξω από τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Adelante!
Όλα αυτά, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση του 9ου αντιεξουσιαστικού φεστιβάλ και το βράδυ ουσιαστικά της επετείου της 17 Νοέμβρη. Ευτυχώς δεν υπάρχουν τραυματισμοί και δεν προκλήθηκε καμία ζημιά στο χώρο, καθώς η φωτιά σβήστηκε γρήγορα. Για άλλη μια φορά, ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Adelante, στοχοποιείται από τους εχθρούς τις ελευθερίας και το παρακράτος της νύχτας. Όσο συνεχίζονται τέτοιες τακτικές, όλους θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/11/13 08:44

    protos tin eidisi re sy.pos fainontai oi kales sxeseis me ton antiexousiastiko xoro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαστε μπάτσοι, δεν είμαστε Ηρακλή Πουαρώ, για να ξέρουμε τους εχθρούς των Ελεύθερων Κοινωνικών Χώρων στην Κομοτηνή.

    Δεν είμαστε μπάτσοι, δεν είμαστε Ηρακλή Πουαρώ, για να ξέρουμε τον ρόλο ορισμένων που ήρθαν από την Αθήνα και στρατολογούν κόσμο για τη Χρυσή Αυγή εδώ στην Κομοτηνή.

    Δεν είμαστε τυφλοί, όταν τους βλέπαμε στις συναντήσεις μας πίσω από το ΙΚΑ να βγάζουν στιλέτα, τα οποία όμως η αστυνομία δεν βρήκε ΠΟΤΕ!

    Σας ξέρουμε, μας ξέρετε! Δεν αργεί η μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/11/13 09:04

      Δεν ξέρω αν αργεί κάποια μέρα, πάντως θυμάμαι πέρυσι την αθώωση των αριστερών συνδικαλιστικών νεάντερταλ του ΠΑΣΟΚ των ΟΤΑ που επιτέθηκαν στο γερμανό πρόξενο και μετά άρχισαν τις συγνώμες και τα "κατά λάθος" ώσπου αθωώθηκαν από το δικαστήριο με γελοίο σκεπτικό όπως σχολιάστηκε στον Τύπο. Θαυμάστε τους αριστερούς ήρωες της "αντίδρασης στο κατεστημένο"

      «Ο υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης Θ.Κ. στην απολογία του υποστήριξε πως δεν χτύπησε τον πρόξενο, αλλά έχοντας υψωμένη τη γροθιά του για να διαμαρτυρηθεί έπεσε πάνω του, όταν κάποιος του πάτησε τη φτέρνα από πίσω» («Εθνος», 29/11).

      Προσπάθησα να αποκαταστήσω την αντανακλαστική κίνηση με τη φαντασία μου, τη σχέση υψωμένης γροθιάς και πίσω φτέρνας, τον αυτοματισμό του νευρικού συστήματος, το οποίο βρίσκεται σε υπερδιέγερση λόγω διαμαρτυρίας και μεταδίδει το μήνυμα στον εγκέφαλο ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου ενεργοποιεί τους μυς με αποτέλεσμα να πέσει η γροθιά. Υποθέτω δε ότι επειδή δεν έπεσε μία, αλλά δύο - τρεις γροθιές, αυτός που βρισκόταν από πίσω του πάτησε τη φτέρνα δύο και τρεις φορές, ίσως από περιέργεια, για να παρατηρήσει τις αντιδράσεις του συναγωνιστή του.

      Εγκατέλειψα όμως γρήγορα την προσπάθεια και αναζήτησα τη βοήθεια της εμπειρίας προκειμένου να αντιληφθώ τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη, όσο ο λαός της τοπικής αυτοδιοίκησης αντιστεκόταν στον βάρβαρο κατακτητή και τον σχεδόν φαλακρό εκπρόσωπό του - μην τα ξεχνάμε αυτά. Αυτά συμβαίνουν, σκέφτηκα.

      Προφανώς οι δικαστές, που έχουν χάσει οι άνθρωποι τη διάθεση να γελάνε λόγω περικοπών, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν την έστω χαμηλή κωμική αξία της σκηνής. Εξάντλησαν τη σοβαρότητά τους και αθώωσαν τον κατηγορούμενο.

      Θυμήθηκα επίσης κάποιον δικηγόρο, πάνε πολλά χρόνια, που ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του οδηγούσε το αυτοκίνητό του αργά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης όταν από κάποια πάροδο πετάχτηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω του. Σημειωτέον ότι η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν πεζή. Αντιθέτως δεν δυσκολεύτηκα να κατανοήσω το άλλοθι του δεύτερου αγωνιστή. «Ο υπάλληλος του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου Σ.Α. υποστήριξε πως ο καφές πετάχτηκε από το χέρι του όταν σπρώχτηκε από άλλους διαδηλωτές».

      Το πλαστικό ποτηράκι με τον καφέ - κατά προτίμηση φραπέ, με τον αφρό κρουσταλλιασμένο στα τοιχώματα - είναι τμήμα των εργαλείων δουλειάς ενός είδους δημοσίου υπαλλήλου. Συνήθως το είδος που σε κοιτάζει αδιάφορα και σου δείχνει ανασηκώνοντας το πιγούνι του το διπλανό γκισέ. Ως εκ τούτου, μπορεί να θεωρηθεί αυταπόδεικτο πως ο άνθρωπος αυτός βρισκόταν στο κρίσιμο σημείο στο πλαίσιο του ωραρίου του και γι' αυτό είχε κουβαλήσει μαζί του τα εργαλεία της δουλειάς του. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν με στενοχώρησε το άδοξο τέλος όλης αυτής της υπόθεσης που άρχισε με τον προπηλακισμό του γερμανού προξένου. Οι άνθρωποι αθωώθηκαν, ο λαός της τοπικής αυτοδιοίκησης που είχε πολιορκήσει το δικαστήριο αισθάνθηκε δικαιωμένος, όμως κανείς δεν σκέφτηκε κι αυτόν τον έρμο τον λαό. Γιατί αυτός ο λαός, με την τόσο μεγάλη ιστορία και το ακόμη μεγαλύτερο μέλλον, έχει ανάγκη από ήρωες. Και είναι κρίμα να εκδίδονται δικαστικές αποφάσεις που του τους στερούν. Χωρίς βέβαια να ξεχνώ, και να παρηγοριέμαι, πως η πρόσφατη μεγάλη ελληνική παράδοση στον τομέα του ηρωισμού είναι η κωμωδία.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/11/13 23:02

      Κι εκανες ολοκληρο copy paste απο αρθρο του 2012(!) για να δικαιολογησεις την βομβα που εβαλαν οι Χρυσαυγιτες στους αναρχικους;
      αληθεια, γιατι τοση κωλοπιλάλα για τα μπασταρδακια του Λόκα;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/11/13 07:33

      23:02 είσαι τόσο χαζός, μα τόσο χαζός. Καλά ρε χαζούλιακα, νομίζεις ότι για αυτό δημοσίευσε ο 09:04 το εξαιρετικό και ιστορικής αξίας άρθρο του 2012;;;; Εγώ πάντως κατάλαβα ότι το δημοσίευσε σαν απάντηση στην "δέσμευση" του πιατσα "Σας ξέρουμε, μας ξέρετε! Δεν αργεί η μέρα...". Για να σε διευκολύνω "τζάμπα χυδαιόμαγκες" σας λέει με το άρθρο του. Και συμφωνώ. Τίποτα ευερέθιστους αστοιχείωτους φοιτητές μπορεί να ψαρώνετε, αλλά μέχρι εκεί. Εμείς που πιεζόμαστε καθημερινά και νοιαζόμαστε για το μέλλον έχουμε άλλες προτεραιότητες από το σκυλοκαβγά ακροαριστερών - ακροδεξιών που στήσατε για να πλήξετε τη χώρα μπας και απολάύσετε 2-3 μήνες εξουσία - τρομάρα σας.

      Να την ακούτε την Υβέτ!!!! Όχι μόνο Παίσιο.

      Διαγραφή
    4. ΠΑΠΠΟΥΣ19/11/13 21:53

      Με "ηγέτη" έναν κοντόχοντρο με μεγάλο κώλο που ΠΟΤΕ δεν εμφανίζεται όταν "μυρίζει μπαρούτι"μάλλον είναι τραγικά δύσκολο να "ενεργηθεί" το κοπαδάκι με τα αμούστακα και τα κοριτσάκια.''Τζάμπα χυδαιομαγκιές" όπως λέει κάποιος παραπάνω.Και τελικά ΟΛΟΙ καταλάβαμε τι εστί ΕΑΑΚ.Κάτι ανάλογο με την ΚΝΕ πριν κάποιες δεκαετίες.Δόλωμα κάποιες ομορφούλες για να μαζέψουμε κάποιους "εραστές".Πιείτε τους μπάφους σας παιδιά και θα έρθω κι εγώ καμιά νύχτα αν και παλιότερος για να θυμηθώ παλιές καλές εποχές...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος20/11/13 08:43

      like!!!! 21:53

      μεταλλάχθηκαν τα ΚΝΑΤ σε "αντιφασίστες αντιεξουσιαστές αριστεριστές" και νομίζουν ότι άλλάζουν τον κόσμο με τη χυδαιομαγκιά τους

      like και respect

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος21/11/13 20:52

      Τουλαχιστον ο 08.43 μεσα στην πρωινη την μαλακια του, το παραδεχεται εμμεσως πλην σαφως: χαρηκε με τη βομβα που εβαλαν οι Χρυσαυγιτες στα "ΚΝΑΤ που μετεξελιχθηκαν κτλ κτλ" - διαφορετικα θα αφιερωνε εστω και ΜΙΑ γαμημενη προταση εναντιον τους... αλλα αυτος το ειπε: μονο με τους αντιφασιστες εχει προβλημα!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος18/11/13 08:55

    O ΣΥΡΙΖΑ ενδύει τις θέσεις του με τη ρητορική της καθαγιασμένης παρ’ ημίν αριστερής ιδεολογίας, ενώ η ακροδεξιά Χ.Α. δαγκώνεται για να μην εκδηλωθεί ελεύθερα. Η προσέγγιση και των δύο στο πρόβλημα της κρίσης είναι η ίδια. Συντηρούν σκοπίμως το αντισυστημικό μένος, διότι αποβλέπουν στο χάος που θα οδηγούσε σε ανατροπή του συστήματος. Ως προς το μετά την ανατροπή, δεν αμφιβάλλω ότι διαφωνούν μέχρι θανάτου - ο στόχος της ανατροπής όμως είναι κοινός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/11/13 10:48

    ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΟΥΖΑΡΑΣ - 237 ΚΙΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ - ΤΣΟΠΕΡΑΣ (ΚΟΚ285) - ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ - ΑΡΧΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/11/13 17:16

    Το γκαζακι πρεπει να το βαλε ο Αη Γιωργης απο απεναντι γιατι του σπασατε τα τζαμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/11/13 00:32

      Μήπως το έβαλε κανένας από τους τριγύρω ενοίκους γιατί τους σπάσατε τα αρχίδια?

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος19/11/13 01:18

    για ψαχτειτε λιγο καλυτερα μεταξυ σας εκει στους "δημοκρατικους" χωρους κι αφηστε την ΧΑ ησυχη......δεν ασχολειται με σκουπιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/11/13 00:27

    Τι έγινε ρε σύντροφοι με την αντιφασιστική πορεία?Σας περίμενα στην πλατεία και δεν ήρθατε.Γιατί?Λόγω βροχής?Αύριο θα γίνει?Γαμώ τα φασισταριά τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/11/13 13:09

      Μπα, πάλι η κυβέρνηση με τα νέα όπλα ελέγχου καιρού θα την σαμποτάρει για να ηρεμήσουν τα ξαδέλφια της οι φασίστες...

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.