1.11.13

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούνε οι εργαζόμενοι στην ΣΕΚΑΠ

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, ενώ προτίθενται να συμμετάσχουν και στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, στις 6 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργατοτεχνικών Κώστα Γαβριηλίδη, μέχρι και σήμερα οι εργαζόμενοι δεν είχαν καμία απάντηση από τη διοίκηση σχετικά με την επιστολή που απέστειλαν στον ιδιοκτήτη της εταιρείας Ιβάν Σαββίδη.
Στην επιστολή οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι ήταν και εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να υπογράψουν επιχειρησιακή σύμβαση, ωστόσο η εμπιστοσύνη τους κλονίστηκε από κάποιες κινήσεις της διοίκησης. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι, ενώ η διοίκηση υποσχέθηκε πλήρη αποζημίωση σε αυτούς που θα έφευγαν με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, μετά αναίρεσε το λόγο της, απέλυσε άλλους εργαζόμενους από εκείνους που υπέβαλαν αιτήσεις, και μάλιστα τρίτεκνους, και δεν έδωσε πίνακες με τους μισθούς σε κάθε πόστο, «με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς το ποσό που δικαιούται».
Παράλληλα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση «πιέζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με τον εκφοβισμό της απόλυσης δίνοντας στον καθένα διαφορετικό μισθό για ίδιες συνθήκες εργασίας και απασχόλησης με αποτέλεσμα να δημιουργεί αδικίες» και «απολύει ευαίσθητα κοινωνικά εργαζόμενους, χωρίς μάλιστα να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες, ήτοι τον κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας, ξεσηκώνοντας την τοπική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.