12.11.13

Υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας ο προϋπολογισμός του 2014

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας που αφορούσε τη ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2014.
Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό του 2014 και ο οποίος υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, αυτός προήλθε μετά από διαδοχικές συνεδριάσεις της οικονομικής,  της  εκτελεστικής επιτροπής καθώς και της επιτροπής διαβούλευσης και του Δημοτικού Συμβουλίου. Στον προϋπολογισμό εμπεριέχονται οι αποφάσεις για τα τέλη και δικαιώματα καθώς και το σύνολο του Τεχνικού Προγράμματος. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που περνά από το Δημοτικό Συμβούλιο τόσο πρόωρα ο προϋπολογισμός του Δήμου σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για τον έλεγχο από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας.
Το στοιχείο που συνοδεύει τον προϋπολογισμό του 2014 είναι η μεγάλη υποχρηματοδότηση  από την πολιτεία, όπως συμβαίνει και με όλους τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας. Οι μειώσεις  είναι της τάξης του 2% για λειτουργικές δαπάνες και 53% για έργα. Παρόλα αυτά ο Δήμος της Δράμας συνεχίζει να αντέχει στην κρίση και στην υποχρηματοδότηση. Το σύνολο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε είναι της τάξης των 48 εκατομμυρίων ευρώ και αποτελεί τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί ποτέ από το Δήμο της Δράμας και παρά την τεράστια μείωση των επιχορηγήσεων από την κεντρική κυβέρνηση.
Το ύψος και το εύρος των επενδύσεων που θα εκτελεστούν από το Δήμο απευθείας ή μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός πρωτόγνωρο στην ιστορία του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, το χρηματικό υπόλοιπο των 6,6 εκατομμυρίων ευρώ μεταφέρεται στον προϋπολογισμό του 2014. Ο προϋπολογισμός του 2014, είναι ο τέταρτος κατά σειρά της συγκεκριμένης Δημοτικής περιόδου και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες των Δραμινών για την πόλη που θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.