16.10.13

Το Success Story της ανεργίας στην Ορεστιάδα

Τα πρόσφατα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την ανεργία, δείχνουν ότι η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στη δεύτερη θέση στην ανεργία. Στην περιοχή του Βορείου Έβρου τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.
Στο Δήμο Ορεστιάδας για παράδειγμα ο δείκτης της ανεργίας συνεχίζει να καλπάζει. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων από το Σεπτέμβρη του 2012 που ήταν 3.207, έφτασε το Σεπτέμβρη του 2013 τους 3.656. Ετήσια αύξηση κατά 14%.
Η πολιτική της ΚΑΠ που έχει καταστρέψει βασικές δυναμικές καλλιέργειας της περιοχής μας, στέλνοντας χιλιάδες αγρότες στις ουρές των ανέργων. Η καταστροφή των μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων και η κυριαρχία 4-5 επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας γαλακτοκομικών προϊόντων. Η ανάπτυξη και η παρουσία των μεγάλων πολυκαταστημάτων στην περιοχή μας, που κυριαρχούν στο χώρο του λιανικού εμπορίου, μαζί με τη ραγδαία πτώση της αγοραστικής δύναμης του λαού μας, οδηγούν στο λουκέτο  εκατοντάδες μαγαζιά και τους αυτοαπασχολούμενους στις στρατιές των ανέργων.
Η καταστροφή της τοπικής μεταποιητικής Βιοτεχνίας – Βιομηχανίας από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των αθρόων εισαγωγών. Όλα αυτά  οδηγούν την περιοχή μας, μια περιοχή με πολύ μεγάλες δυνατότητες, στον μαρασμό στην εγκατάλειψη και τους εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας. Τα διάφορα προγράμματα (πεντάμηνα κλπ) που στην ουσία ανακυκλώνουν την ανεργία και εφαρμόζουν με τυμπανοκρουσίες οι Δήμοι, σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας, είναι  ασπιρίνες σε καρκινοπαθή.
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση ο αγώνας για την ανατροπή  της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου είναι επιτακτική ανάγκη. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργατοϋπάλληλους της περιοχής μας, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, να δηλώσουν όλοι παρών στην Πανεθνική Μέρα Διαμαρτυρίας, στις 6 Νοεμβρίου 2013. Όλοι στην Απεργία, όλοι στην συγκέντρωση στην Πλατεία Ορεστιάδας, στις 11 πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.