3.10.13

Το ΥΠΕΚΑ εξακολουθεί να εξυπηρετεί επενδυτικά συμφέροντα στις Σάπες #skouries

Με αφορμή την πρόσκληση του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη στους φορείς της περιοχής των Σαπών για κοινή συνάντηση με τις εταιρείες χρυσού (Glory Resources Ltd & Thrace Minerals Exploration and Mining S.A), ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων και πρώην περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Θανάσης Μακρής, δήλωσε:
«Η συγκεκριμένη συνάντηση γίνεται προς ικανοποίηση των εταιρειών χρυσού και κακώς το υπουργείο επιμένει να εξυπηρετήσει επενδυτικά συμφέροντα μετά τη διαρκή απόρριψη από την τοπική κοινωνία εξαιτίας του μεγάλου περιβαλλοντικού και οικονομικού τους κόστους. Η τοπική κοινωνία καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για εναλλακτικές μορφές ανάπτυξης (πχ Θερμοκήπια με αξιοποίηση της γεωθερμίας) και εκεί χρειάζεται την αποφασιστική συμβολή του υπουργείου για την προσαρμογή του νομικού πλαισίου για την αξιοποίηση των γεωθερμικών κοιτασμάτων από την τοπική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.